25. aug
Liker ikke lokal-kutt: Torvild Sveen (midten) er medlem Kringkastingsrådet, og vil bringe P1-saken for rådet Til venstre står Thor Gjermund Eriksen, kringkastingssjef i NRK. Til høyre står Per Edgar Kokkvold, leder av Kringkastingsrådet.
Foto: Privat
 
Bringer saken til NRK-rådet
Kringkastingsrådsmedlem Torvild Sveen liker dårlig at NRK P1 dropper lokale artister fra morgensendingene.

Publisert: 16.mar.2016 21:51
Oppdatert: 16.mar.2016 21:51

På tirsdag kunne HA avsløre at NRK i all stillhet har bestemt seg for å droppe all «ikke-kjent»-lokalmusikk fra landets distriktssendinger hver morgen. NRK la ut selv en pressemelding onsdag morgen angående saken, med tittelen «Lytterne vil våkne til kjent musikk».

«Endringen i spillelistene skjer på bakgrunn av lytterundersøkelser NRK har gjennomført. Om morgenen vil P1-lytterne først og fremst ha vær- og føreforhold, nyhetsoppdateringer, trafikkmeldinger og kjent og kjær musikk, viser undersøkelsene.» skriver NRK.– Derfor flytter vi fokuset på de nye og uetablerte lokale artistene til ettermiddagen, sier NRK P1s musikksjef, Atle Bredal.

Tar saken til rådet

På sosiale medier har endringene skapt store reaksjoner, og lokale artister HA pratet med er unisont skeptiske. Nå har Torvild Sveen, Sp-politiker og medlem av kringkastingsrådet, også engasjert seg i saken.– På bakgrunn av oppslaget i HA har jeg tatt kontakt med kringkastingsrådet medlemmer, og sagt at jeg ønsker å ta opp den saken på et av våre førstkommende møter. Og det har jeg fått gehør for, sier Sveen til HA.

Kringkastingsrådet er et rådgivende, offentlig oppnevnt organ som følger NRK tett og uttaler seg om det tilbudet som tilbys publikum. NRKs øverste ledelse er til stede på rådets møter.

'– Skal speile samfunnet
– Som lytter, og tidligere journalist i NRK Hedmark og Oppland, vet jeg hvilken profil lokalradiosendingene har hatt på lokal musikk. Temaet er viktig. Det er slike ting jeg føler vi i Kringkastingsrådet bør få bedre innsyn i. Hva er tanken bak? Hvilken policy er det NRK har tenkt å legge seg på når det gjelder lokal musikk? Det viktige distriktssendingene gjør er å speile det samfunnet vi lever i. Alle som kjenner Oppland og Hedmark vet at det er et rikt kulturliv og musikkliv her. Det er ikke noe som skal skrotes, sier Sveen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke