19. aug
Stoppested Verden: 11.420 tok turen til museumsparken ved jernbanemuseet i pinsehelga. FOTO: MANZOR AHSSANI
 
11.420 besøkte Stoppested Verden
11.420 tok turen til årets utgave av kulturfestivalen Stoppested Verden i pinsehelga.

Publisert: 05.jun.2017 14:38
Oppdatert: 05.jun.2017 14:37

Den multikulturelle barnefestivalen Stoppested Verden er over for i år. Med besøkstall som overgikk fjorårets 11.001 og egen publikumsrekord på lørdagen, er festivalleder Mocci Ryen fornøyd med årets utgave. Besøksrekorden på 12.350 ble satt i 2014. 

SE OGSÅ: Videoreportasje fra Stoppested Verden 2017

Jubileum Neste år

Stoppested Verden ble arrangert for første gang i 2008, da med 18 land representert og 3.600 besøkende. I 2014 ble det satt besøksrekord med 12.350, og årets festival ble da den andre mest besøkte i rekken. 

Festivalens tiårsjubileum feires neste år, og uten å røpe noe lover Ryen en storslått festival med overraskelser som alltid. Hun ser seg veldig fornøyd med årets festival.

- Det beste for meg er å se reaksjonene fra alle som er her, spesielt barna siden dette er en festival for barn. Nå nettopp var det tre jenter som kom opp til meg og takket for det jeg gjør, og det er jo ekstra gøy, sier hun. 

Søndagen ble rammet av noe dårligere vær enn lørdag. Festivalleder Mocci Ryen ser allikevel ikke på regnværet som en nedtur, og forteller om besøksrekord på lørdagen. Hun forteller også at besøkstallene kun regnes ut ifra billetter ved hovedinngangene, og at det regnes med 2-300 ekstra besøkende som kom inn i parken via stier fra Hedmarksmuseet.

Festivalen har som formål å skape møteplasser og koble sammen miljøer og mennesker med ulike kulturbakgrunner og ulik fartstid i landet.

LES OGSÅ: Regnet stoppet ikke Stoppested Verden

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke