23. aug
 
- Vi har solgt så det griner i dag
- TNT og Europe er en veldig god kombinasjon, sier Lene Lillehaug, en av drøyt 4000 som tok turen til Tømmerstock fredag kveld. Arrangørene melder om et enormt billettsalg i døra.

Publisert: 23.jun.2017 21:51
Oppdatert: 24.jun.2017 00:00

- Det er 1.200 innenfor, og mange i kø, opplyste arrangørene klokken ni fredag kveld, da Europe entret scenen. Og Europe skuffet på ingen måte. Med monsterhiten «Rock the Night» tidlig plassert i programmet fikk publikum en drømmestart på konserten, og de svenske heltene fulgte en lang rekke godbiter.  Da Europe avsluttet sin konsert med "Final Countdown", og Joey Tempest ropte "Takk Brumunddal! Takk Nårje" hadde drøyt 4000 funnet veien inn gjennom porten.

Her kan du se massevis av bilder fra Tømmerstockfestivalen fredag.

- Vi har solgt så det griner i dag.  Jeg tror vi har passert 2000 solgte her bare i kveld. Vi tar ikke i for mye om vi sier at det er 4000 publikummere bare i dag, sier billettselger Miriam Vestby.

I alt håper arrangørene på 9.000 tilskuere i løpet av den tre dager lange festivalen. 

Tom Egil Hansen,  Even Bratlie, Diana Moen og Ida Lill-Holmen er fire av dem. Og de har kommet langt for å høre 80-tallsheltene i Europe og TNT.

- Vi kommer helt fra Nes på Romerike. Hele gjengen er med, sier Moen.

- Vi ble igjen på 80-tallet mange av oss. Vi kom aldri ut derfra igjen, ler Hansen.

- Et løft for Brumunddal

– Det er utrolig flott at de får dette til år etter år, istemmer brumunddølene Kathe J. Larsen, Aina Brønsløkken, Lise Vestheim, Frode Martinsen, Olav Petter Glorud og Arnfinn Larsen.

Den blide gjengen er strålende fornøyd Tømmerstock og de musikalske opplevelsene som følger med festivalen. 

– Dette har virkelig løftet Brumunddal. Byen har blitt mer sosial med Tømmerstock, og med denne festivalen har vi noe å se fram til gjennom hele året, sier Kathe J. Larsen.

Gamle tenåringer
Publikum var absolutt med på festen, og ha møter en glad vennegjeng som alle hadde tatt turen fra Søndre Land kommune til Brumunddal for å være med på årets festival.

– Jeg var 15 år gammel da jeg fikk min første Europe-kassett, og i kveld føler jeg meg som jeg gjorde den gangen, sier Tone Kaasa,

– Ja. Vi kom hit for å være med på festen, og i kveld er vi alle sammen 15 år, smiler Eva Gustavsen.

– Riktig, og i morgen tidlig er vi langt oppi 60-åra alle mann, sier Per Opperud til stor latter fra resten av gjengen.

– Europe er et kjempeband, men for meg er Ronni Le Tekrø og TNT høydepunktet. Jeg var på konsert med TNT i 1984, og har fulgt bandet siden, sier Terje Lillehaug, som får bekreftende nikk fra resten av gjengen.

– Arrangørene har satt sammen et veldig bra opplegg. TNT og Europe er en veldig god kombinasjon, og jeg er sikker på at det blir bra også i morgen med Kurt Nilsen og Admiral P. Vi sjekket inn på campingplass og har ingen planer om å reise før festivalen er over, smiler Lene Lillehaug. 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke