19. aug
 
1.250 tok turen til første utgave av Tingnes Sommerfestival
Upåklagelige værforhold, solid underholdning og feststemte besøkende skapte sensommeridyll langs Mjøsa på Tingnes lørdag kveld.

Publisert: 27.aug.2017 00:45
Oppdatert: 27.aug.2017 13:53

Den første utgaven av Tingnes Sommerfestival ble avholdt lørdag. Festivalen er resultatet av et samarbeid mellom Tingnes Spiseri og Eventlaget. På plakaten sto Knut Anders Sørum Trio, Oscar Danielson og Postgirobygget.

Knut Anders Sørum fra Toten vant norske Melodi Grand Prix i 2004 med låta "High", og i 2016 vant han også Stjernekamp på NRK. Intimkonsert ved Mjøsas bredder med en ekte totning så ut til å slå an hos de frammøtte, og Sørum og hans band sørget for trivelig stemning og en solid start på sensommeridyllen.

Svenske Oscar Danielson tok til scenen omlag én time senere, og kunne skryte av både været og festivalens beliggenhet. Til tross for noe lavt lydnivå, sørget også svensken for god stemning mens alle ventet på kveldens trekkplaster.

For man kan vel knapt tenke seg ordet "idyll" uten å få assosiasjoner til Trondheimsbandet Postgirobygget. Området foran scena fylte seg raskt opp da bandet ankom 21:30, og dansefaktoren var høy blant hits som nettopp "Idyll" og "Sommer på Jorda".

150 benyttet seg av shuttlebåt

Espen Bjørkheim, daglig leder i Eventlaget kunne fortelle om 150 besøkende som benyttet seg av tilbudet om festivaltaxi på Mjøsa. Shuttlebåten gikk fra Hamar til Tingnes, og også Knut Anders Sørum og hans band benyttet seg av nettopp dette tilbudet da de skulle videre og spille på Gjøvik drøye tre kvarter etter konserten på Tingnes.

Elgburger og Tingnespølse var blant fristelsene inne på festivalområdet. Pølsemakere Michal Seweryn og Gabriela Dalecka røper at det ikke er noen hemmelig oppskrift bak delikatessen. De håpet begge pølsesalget ville trappe opp i takt med festivalgjengernes alkoholinntak.

LES OGSÅ: Lager festival midt i Mjøsa

Stemningen var god og lydnivået høyt i det oppslåtte teltet hvor Bryggevegen vanligvis går. 

- Det her har vi virkelig trua på, det virker veldig bra organisert til å være første gangen. Det er viktig å støtte lokale festivaler! forteller Frode og Rigmor Irene Schønsberg fra Nes.

1.250 besøkende

Daglig leder ved Tingnes Spiseri, Bente Ekeberg Bodin, kunne si seg fornøyd med oppmøtet så langt da HA slo av en prat med henne i halv åtte-tiden.

- Billettsalget gikk litt tregt i starten, men vi solgte 700 billetter på forhånd. Det var stor etterspørsel på billettsalg i døra, og jeg tror mange benytter seg av dette, forteller hun.

Selv om kvelden fremdeles var ung, kunne hun røpe at det ser lovende ut for et potensielt gjensyn med festivalen neste sommer.

- Det frister jo til gjentagelse, smiler hun. 

LES OGSÅ: Plass til noen tusen på sommerfestivalen

Festivalsjef Bjørkheim kunne i ti-tiden fortelle om publikumstall på 1.250.

- Det synes jeg er helt greit. Vi hadde satt oss som mål og få til mellom 1.000 og 1.500, sa da er jeg dette bra til å være første gangen, sier han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke