23. aug
FOR DE FÅ: Liv Kristin Holmberg gjør sin performance for én om gangen i Hamar domkirke.Foto: Geir Vestad
 
14 kunstnere deltar
Det blir strupesang og gaupebrøl, vinddrevet lirekasse på Stortorget og en-til-en-performance om frivillig barnløshet i domkirken. I helgen er det performancefestival i Hamar.

Publisert: 19.okt.2017 18:59
Oppdatert: 19.okt.2017 19:11

Performance som benytter lyd og musikk som meningsbærende element, er tema for årets festival. På fredag er det lukkede skoleforestillinger, mens det er åpen dag på hele lørdagen. De fleste forestillingene foregår inne i Kunstbanken, men det er også noen utendørs og i Hamar domkirke.

Til sammen deltar 14 kunstnere som presenterer ni performancer, noen varer i flere timer, noen i et kvarters tid. I tillegg er det flere grupper med ungdommer fra dramalinja ved Stange videregående skole som deltar med performancer ute i byen, forteller Kunstbankens direktør Ingrid Blekastad.

Kunstbanken hadde sin første performance-festival i 2003, og har siden hatt festival annethvert år. Fortsatt er Kunstbanken den eneste kunstinstitusjonen i Norge som arrangerer en festival viet performance.

alene i domkirken

Et av innslagene som foregår utenfor Kunstbanken, er Liv Kristin Holmberg og Stefan Thorssons performance «Det Siste Mennesket» i Hamar domkirke. Tema er kvinner som frivillig velger å ikke bli mor. Spesielt med forestillingen er at den spilles kun for én person om gangen, alene i kirken med skuespilleren Liv Kristin Holmberg og musikken til Stefan Thorsson. Performancen vil framføres for til sammen åtte publikummere i løpet av dagen, før den på kvelden blir framført for alle som vil.

Men selv om det kan være skummelt å være alene publikummer, er det ingenting å frykte, forsikrer Liv Kristin Holmberg, som har tilrettelagt denne performancen spesielt for Hamar.

– Å være alene i kirken mens du lytter til historier og musikk, er en opplevelse jeg mener er produktiv, sier hun.

ELASTISKE SKULPTURER

– Årets festival har et stort spenn med allsidige og overraskende opptredener, sier Ingrid Blekastad. – Det spenner fra interaktive lydobjekter til elastiske skulpturer i langsomme bevegelser hvor publikums oppmerksomhet vil dreies til egen kropp og egne pustelyder.

De fleste av performancene er nye produksjoner laget spesielt til festivalen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke