18. aug
 
15.000 besøkte Prøysen
Med et samlet publikum på rundt 15.000, er Prøysenfestivalens ledelse godt fornøyd med besøket på årets seks uker lange festival.

Publisert: 13.aug.2018 19:51
Oppdatert: 13.aug.2018 20:00

– Jeg tror den største konkurrenten har vært stranda, sier Prøysenhusets daglige leder Marie Beate Rise.

Men en uvanlig varm og lang sommer har likevel ikke hindret gode festivaltall.

LES OGSÅ:En hektisk og morsom time i Lønneberget

Publikumsrekord ble det riktig nok ikke, for i fjor var det enda flere på festivalen. Da var det samlede antallet rundt 19.000. Men den gangen sørget konserten med Oslo-Filharmonien for nærmere 4.000 av dem.

– Ser vi bort fra konserten med Oslo-Filharmonien i fjor, ligger det samlede besøket i år litt i overkant, sier Marie Beate Rise.

Men festivalen har også vart to uker lenger i år enn i fjor. Og nå skal det vurderes om seks uker er i overkant – eller ikke.

– For huset sin del, og som reiselivsprodukt, er det klart det er fint med seks uker. Vi ønsker jo å få størst mulig interesse rundt huset. Men lengden på festivalen er ikke evaluert ennå, sier hun.

Publikumstrekkere

Blant de store publikumstrekkerne, var teaterforestillingen om Emil et høydepunkt med 3.600 publikummere, som fordelte seg på ni fullsatte forestillinger.

– At alt skulle bli utsolgt, var en drøm som vi knapt hadde turt å tenke på, sier Rise.

Hun håper også at det blir en ny teaterforestilling i likhet med «Emil» neste år. Mens en eventuell videreføring av Prøysenspelet slik det var for noen år siden, er noe som synes å ligge lenger fram i tid, antyder Rise.

Også årets konserter viste seg å bli svært populære. DDE noterte seg for 750 publikummere på utescenen. Odd Nordstoga var tett opptil, med 651 besøkende. Også Trygve Skaugs konsert var godt besøkt med 350 publikummere.

LES OGSÅ:Årsbeste med DDE på Prøysenhuset

Patriot-Paulas gratis festkonsert i Brumunddal ble i år overvært av 3.500 tilskuere. Også disse regnes med blant de 15.000 totalt på festivalen.

mange involvert

Prøysenfestivalen er også et sted der mange yngre har sommerjobb.

– Til sammen er det ca. 85 som jobber her under festivalen, sier Marie Beate Rise.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke