21. aug
SUKSESS: Madcon var et av bandene som bidro til suksess for årets utgave av Hamar Music Festival. FOTO: TROND LILLEBO
 
150.000 i pluss for Hamar Music Festival
Hamar Music Festival gikk med overskudd, og daglig leder Jørn Nielsen lover ny festival fra 28. juni til 1. juli neste år.

Publisert: 15.aug.2011 10:21
Oppdatert: -

Hamar Music Festival gikk med overskudd, og daglig leder Jørn Nielsen lover ny festival fra 28. juni til 1. juli neste år.
Musikklosjen, som arrangerer festivalen, har ikke de endelige regnskapstallene på plass ennå, men konturene av det endelige resultatet begynner å vise seg.

- Regnskapet er ikke 100 prosent revidert ennå, men det hele ser greit ut. Det ligger an til at vi går omtrent 150.000 kroner i pluss, sier Nielsen.
At det blir ny festival neste år, er allerede klart.
Den skal arrangeres fra 28. juni til 1. juli med konserter torsdag, fredag, lørdag og søndag.
- Vi kjører på, og festivalen er alltid siste helga i juni. Vi har allerede begynt å jobbe med programmet, men jeg kan ikke si noe mer om det ennå, uttaler Nielsen uten å ville utdype neste års programprofil ytterligere.

På årets festival satset festivalen på etablerte og populære artister som Madcon, DeLillos. CC Cowboys, Hellbillies, Big Bang, Beth Hart og Earth, Wind & Fire ft. Al McKay.
Da HA rett etter festivalslutt i år antydet overfor presseansvarlig Thor Birkeland Hansen at årets band kanskje var i overkant tradisjonelle, svarte han følgende:
- Det var helt bevisst i år. Det var en tanke bak det, å få litt trygghet. Vi lytter til publikum. De som engasjerer seg for sine favoritter blir hørt. Ut fra de foreløpige tallene, ser det positivt ut, svarte Birkeland Hansen.
Dette bekrefter altså Jørn Nielsen nå som det reviderte regnskapet snart er klart.
Festivalens foreløpige budsjett, som lå ved søknaden om fylkeskommunal støtte, var på drøyt fire millioner kroner.
Av dette utgjorde billettinntekter 2,8 millioner kroner, sponsorinntekter 800.000 kroner og offentlig støtte drøyt 600.000 kroner.
På utgiftssiden var det budsjettert med to millioner kroner i artisthonorarer, 600.000 kroner til markedsføring, 600.000 kroner til lønn og administrasjon, 600.000 kroner til lyd, lys, scene og arena, samt 300.000 kroner til øvrige utgifter.
Hamar Music Festival har ifølge egen prosjektbeskrivelse som visjon at den i 2015 skal ha et omfang og et innhold på høyde med de største, veletablerte festivalene i Norge.
Det skal dessuten arbeides for å oppnå knutepunktstatus.
Så langt er det bare Festspillene i Elverum som har knutepunktstatus i Hedmark.
En såkalt knutepunktfestival er betegnelsen på en ledende festival innen sitt område i Norge. Knutepunktstatusen gir garanti for statlige overføringer til knutepunktinstitusjonen over statsbudsjettet.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke