18. aug
 
- Mangfold fra Vang til Sør-Afrika
Med et mangfold av internasjonale aktiviteter for både store og små, og med en sol som tittet beskjedent fram bak en tynt skylag ble første dag på Stoppested Verden intet annet enn en suksess.

Publisert: 03.jun.2017 16:40
Oppdatert: 05.jun.2017 09:10

Etter en noe laber værmelding kom nyheten om solskinn og dugelige temperaturer som en gledelig overraskelse til hamarsingene som tok turen til årets store internasjonale kulturhendelse, Stoppested Verden.

Den tiende utgaven av kulturfestivalen foregår i år som tidligere ved Jernbanemuseet, og i løpet av lørdag og søndag kan man få smakebiter fra nesten alle kontinenter når Hamar påtar seg rollen som verdens navle. Eksotisk musikk, mat fra alle verdenshjørner og underholdning på høyt nivå bidro til en flott start på festivalen.

Mangfoldig program

Med hele 45 nasjonaliteter representert var det ikke mangel på verken aktiviteter eller utstillinger. Kroatiske Dino Tomic er i full gang med sin sandmandala, en tibetansk form for sandkunst som skal destrueres så fort den står ferdig på søndag. Taikomesteren Ichitaro fra Japan viste fram japansk tromming, mens man i litt mer lokale tilværelser kunne prøve seg på den norske stokkofonien; å lage lyder fra trestokker. 

Programmet på hovedscenen var også en stor hit, og da det braket løs i regi av konferansier Mimmi Tamba, kjent fra "Stjernekamp" på NRK1, samlet de tilreisende seg på grassletta foran Jernbanemuseet. Underholdning fra blant annet den energiske norsk-kenyanske dansegruppa Matata, sørafrikanske Gumboot og Damini House of Culture sørget for god stemning i sola.

SPEKTAKULÆRT SIRKUS

Gatesirkuset Circus Raj fra India var en sikker publikumsvinner. Imponerende balansekunst supplert med tradisjonsrik musikk og rytme trakk mange nysgjerrige skuelystne. Det ble lovet et "pulserende show basert på intriger, drama, musikk, latter og overraskelser", noe man trygt kan si innfridde. 

LES OGSÅ: Opplevelser fra hele verden

Mottok mangfoldprisen

Ordfører Einar Busterud hadde en travel helg, men stilte likevel opp for å overrekke den gjeve Mangfoldprisen 2016.

- Jeg skal verken danse eller synge, og det er nok både dere og jeg glade for, ler han i det han entrer scenen. Prisen gikk til Stoppested Verden, og ble mottatt av en stolt festivalleder Mocci Ryen.

- Her vises det fram mangfold fra Vang og helt til Sør-Afrika, sier Busterud, og legger til at festivalen er kanskje det han er mest stolt av på Hamar.

LES OGSÅ: Fikk mangfoldprisen

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke