19. aug
FOTO: Ørjan Brendløkken
 
Sju fra Hedmarken nominert til Drømmestipendet
Nærmere fem hundre er nominert til hundre Drømmestipend 2019. Sju unge fra Hedmarken er nominert.

Publisert: 23.apr.2019 11:34
Oppdatert: 23.apr.2019 12:48

Det handler om 15.000 kroner til hver av de hundre som mottar Drømmestipendet 2019. Det er kommunene som nominerer. Stipendordningen er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping.

Her er de sju fra Hedmarken som er nominert, og litt om drømmene deres, presentert på drommestipendet.no: 

Magnus Kongsmo Karlsen, Hamar, født 2001. Fagott. «Min drøm er å kunne leve av musikken og formidle følelser gjennom musikken som man ikke kan på andre måter. Å berøre andre mennesker gjennom musikken er det jeg mener er aller mest givende her i livet.»

Mathias Enger, Hamar, født 2001. Gitar. «Min store drøm er å grunnlegge et av verdens største, framtidige heavymetalband, og slik bringe arven videre fra mine forbilder. Målet er å lage musikk som inspirerer og skaper større anerkjennelse for sjangeren.»

Nora Lund, Stange, født 2004. Piano og trekkspill. «Min drøm er å føle sommerfuglene i magen etter å ha spilt en pianokonsert i Operahuset i Oslo. Jeg drømmer om å spille på et flygel midt på scenen og bli møtt med applaus når jeg er ferdig med hvert stykke.»

Thomas Oliver Bell, Ringsaker, født 2001. Foto/visuell kunst. «Drømmen er å kunne leve av å jobbe med foto og film. For eksempel har jeg veldig lyst til å besøke forskjellige byer over hele Norge for å lage en utstilling som presenterer norsk kultur gjennom gatefoto, portrettbilder og en rekke andre stiler.»

Kajsa Sållman, Stange, født 2003. Fiolin. «For meg er det ikke viktig å bli størst og best, men å spre glede. Mine favorittminner fra mine sju år med fiolin, er konsertene med bestefar. Det var en fryd å se hvordan lille jeg kunne putte et smil på så mange mennesker. De eldre begynte å danse og synge til, og det var nesten litt absurd at det var jeg som sto der og inspirerte.»

Emil Tålesen, Ringsaker, født 2000. Trompet. «Drømmen min er å leve av og drive med musikk. Helt hva jeg ønsker å gjøre vet jeg ikke ennå, men jeg vet at det har noe med musikk å gjøre. Musikklærer er noe av det som står øverst på lista over ting jeg ønsker å drive med i framtiden.»

Eline Olderbakk, Hamar, født 1999. Sang. «Jeg håper komme inn på Musikkteaterhøyskolen i Oslo høsten 2019, på studiet Bachelor i musikkteater. Hvis jeg er så heldig å motta Drømmestipendet, vil jeg bruke pengene til å delta på «The Dorset Opera Residential Summer School», som er kjent som verdens fremste sommerskole for operainteresserte.»

Undervurdert

Hamar Arbeiderblad skrev i fjor om Magnus Kongsmo Karlsen, som også da var nominert til Drømmestipendet.

Les også: Tar med fagotten på ferie

Dette sier Kongsmo Karlsen om nominasjonen:

– Å berøre andre mennesker gjennom musikken er noe av det aller mest givende for meg. Min største drøm er derfor å bli profesjonell musiker med jobb i et symfoniorkester. Fagotten er et undervurdert instrument i Norge, noe som jeg akter å gjøre noe med.

– Et delmål er å gjøre fagotten mer kjent, slik at instrumentet blir likestilt med de andre treblåserne, sier Magnus. – Positiv oppmerksomhet rundt det en driver med er viktig, fordi det gjerne åpner noen dører til muligheter en kanskje ellers ikke ville ha fått.

Om hva han ønsker å bruke stipendet til, sier han følgende:

–  Og 15 000 drømmestipendkroner kan gi meg muligheten til å ta flere mesterklasser, spilletimer og kurs som vil gjøre meg til en bedre musiker, og ta meg store steg nærmere drømmen om å bli profesjonell musiker.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke