18. aug
RASISTROLLE: Anders Baasmo Christiansen i rollen som Petter Primus i «Welcome to Norway». Foto: Motlys/Norsk Filmdistribusjon
 
1,6 mill. billetter og hat trick for Anders
Tre norske filmer på topp tre-lista på norske kinoer. Anders Baasmo Christiansen er sentral i alle tre filmene.

Publisert: 19.des.2016 16:07
Oppdatert: 19.des.2016 16:46

Det lukter norgesrekord lang veg. Filmene Anders Baasmo Christiansen spiller i på norske kinoer i 2016 har til sammen solgt 1,6 millioner billetter.

– Det kan vel knapt ha skjedd før at tre norske filmer topper kinolista, og at jeg er med i alle tre er jo kult, sier Anders Baasmo Christiansen.

Han spiller kronprins Olav i «Kongens Nei», han spiller julenissen i «Snekker Andersen og Julenissen», han er rånerpappa’n «Roy» i «Børning 2» – og han spiller en rasist av en hotelldriver i «Welcome to Norway». «Kongens Nei» har så langt solgt 707.108 billetter, «Snekker Andersen og Julenissen» har solgt 438.781 billetter, «Børning 2» har solgt 435.981 billetter – og «Welcome to Norway» har solgt 53.147 billetter.

Gode tips

Anders har selv levert gode tips angående filmer han selv har spilt i. Han tippet at «Kon-Tiki» (2012) ville selge en million billetter. Den solgte nær 900.000 billetter. Anders tippet den første «Børning» ville selge 400.000 billetter. Den solgte 380.000 billetter. Og han tippet at «Kongens Nei» ville selge 750.000 billetter. Den har så langt solgt 707.108 billetter.

– Er det noen av filmene som overrasker deg når det gjelder salgstall?

– Nei, egentlig ikke. Jeg tippet at både «Børning 2» og «Snekker Andersen og Julenissen» ville selge mer enn 400.000 – så det stemte jo også bra.

– Igjen er du involvert i flere suksesser. Er det noe du tenker på når du velger prosjekter?

– Jeg søker jo prosjekter med folk jeg liker å jobbe med, og som Stella Adler, Marlon Brandos lærer en gang sa: «Your talent is in your choice».

Prisvinner

Når det gjelder «Welcome to Norway», som er den på årets Anders Baasmo Christiansen-liste som solgte færrest billetter, så ble den en prisvinner under Filmfestivalen i Haugesund. Anders fikk Amanda for beste mannlige hovedrolle, og Olivier Mukuta fikk Amanda for beste mannlige birolle.

Også på Hamar kino topper de samme tre filmer. Og Hamar kino har nå passert 200.000 solgte billetter.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke