20. aug
Produktiv filmskaper: Henrik Martin Dahlsbakken og broren Oskar har fått god støtte fra Norsk filminstitutt. Foto: Remi Laakso
 
- Helt nødvendig støtte
Filmskaperbrødrene Henrik Martin og Oskar Dahlsbakkens siste tre filmer har til sammen fått 1,6 millioner kroner i lanseringsstøtte fra Norsk filminstitutt.

Publisert: 13.jul.2018 15:57
Oppdatert: 13.jul.2018 16:01

Filmografien til produksjonsselskapet FilmBros AS, hvor Henrik Martin er regissør og broren Oskar Dahlsbakken er filmfotograf, begynner å bli lang. Filmene det i denne runde har blitt gitt støtte til er Cave, Sensommer og Rett Vest, som hadde premiere i henholdsvis 2016, 2016 og 2017. Actionthrilleren Cave får 700.000 kroner, krigsdramaet Sensommer får 400.000 kroner og dramafilmen Rett Vest får 500.000 kroner. På nettsidene til NFI (Norsk filminstitutt) står 13. juli som tildelingsdato, men Dahlsbakken har vært klar over utfallet i en lengre periode.

– Jo da, det er absolutt bra, men jeg vet ikke hvorfor NFI har lagt det ut først nå. Det er lenge siden vi fikk disse tilskuddene, i hvert fall til Cave, sier Dahlsbakken.

– Alle norske filmer får lanseringsstøtte ut fra potensialet til filmen. Vi fikk 700.000 kroner til Cave, som matcher halvparten av investeringsutgiften. Det samme gjelder Sensommer og Rett Vest.

Gjør norsk lansering mulig

I forskriftene til Norsk filminstitutt står det at «tilskudd til lansering skal bidra til at hvert audiovisuelt verk kan nå sitt optimale publikumspotensial, hevde seg internasjonalt og øke produksjonsforetakets inntekter fra verket». Dahlsbakken oppsummerer det enklere.

– Tilskuddet gjør det mulig å lansere filmer på norske kinoer uten å ta masser av penger, sier regissøren.

Ny premiere i november

– Vi er veldig fornøyd med støtten, og den er helt avgjørende for at man får markedsført filmene og lansert dem, sier Dahlsbakken, som for øyeblikket har tar en liten pause fra regijobbingen.

– Jeg er på ferie nå i noen dager til, men så må jeg hjem og begynne å jobbe med «En affære», som kommer i høst.

Den erotiske thrilleren har norgespremière 2. november 2018. Andrea Bræin Hovig (44) spiller gymlærerinnen og Skam-stjernen Tarjei Sandvik Moe (19) spiller eleven. Dette blir den fjerde langfilmen signerte FilmBros AS.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke