21. aug
Gleder seg til TNT og Europe: Fra venstre: Siv Therese Baadshaug, Kai Smeby og Ann-Katrin Smeby.
Foto: Anders Grobstok Dalen
 
Festglade brumunddøler klare for puddelrock
- Joey Tempest var tapesert over hele jenterommet, mimrer Toril Kielland, en av de drøyt 400 publikummerne som allerede har benket seg ned på festivalområdet.

Publisert: 23.jun.2017 20:28
Oppdatert: 23.jun.2017 20:55

Metallbandet Adsecula vant fjorårets Ubarket, musikkmønstringen festivalen arrangerer for unge band, og fikk æren av å åpne festivalprogrammet på torget fredag kveld. Vokalist Henrik Langgård og resten av bandet leverte et solid 20-minutters sett, og regelrett brølte vekk regnskyene som inntil da hadde hengt tungt over mjøsbyen. Sekstetten Lady Moscow overtok torgscenen etter Adsecula, og fikk virkelig satt igang festen for den stadig voksende folkemengden. 

- Gleder oss til TNT og Europa 

- Vi gleder oss mest til TNT og Europe. Vi er gammaldags nok til det, ler Siv Therese Baadshaug, Kai Smeby og Ann-Katrin Smeby, tre av de drøyt 500 publikummerne som hadde inntatt festivalområdet klokken 20 fredag kveld. 

- Det var dem vi hørte på da, ihvertfall jeg, da jeg var ung, sier Baadshaug. 

Og trioen er ikke alene om å lengte etter et nostalgisk gjensyn med puddelrocken.

Tapetserte jenterommet med Tempest 

- Jeg er blodfan av Europe, og Joey Tempest var tapetsert over hele jenterommet, så det er ingen tvil om hva som er høydepunktet her, sier en ekstatisk Torhild Kielland.

- Det er første gangen jeg ser han live. Det er sagt at nå har han grått hår og er litt stusslig, men det er flere av oss som har blitt eldre, ler Kielland. 

I dag er ikke håret til Tempest (eller Rolf Magnus Joakim Larsson, som han egentlig heter) like langt og krøllete, men det er det ikke på henne heller, påpeker Kielland. 

-  Men vi ligna ganske mye da han var på høyden.

Ordføreren sikret seg "kongetribunen"

Ringsaker-ordfører Anita Ihle Steen hadde sikret seg en plass på det hun ler og kaller "kongetribunen", under glasstaket til bakeriet. 

- For dem som var ung og lovende på 80-tallet er Europe et høydepunkt, men så er jeg veldig glad i Admiral P.. Så det kommer jo litt ann på aldersgruppen. Det virker som om det er noe for alle, sier Ihle Steen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke