19. aug
 
170 i kamp for Hamar Teater
170 gikk i ettermiddag i fakkeltog i protest mot kommunens planer om salg av det gamle rådhuset.

Publisert: 29.jan.2014 18:14
Oppdatert: -

Selv om oppmøtetidspunktet lå innenfor normal arbeidstid, og været var litt surt, trakk aksjonen for å bevare Hamar Teater hele 170 mennesker til sentrum onsdag ettermiddag. Med fakler, slagord og plakater med entydig budskap vandret de fra Stortorget til rådhuset, der ordfører Morten Aspeli fikk overrakt en mappe med 1.000 underskrifter.
Jentene bak aksjonen, Maren Christine Helmersen (15) og Luna Susanne Krogvold Andersen (13), startet det hele som en protestgruppe på Facebook. Gruppa har fått nesten 4.000 likes i løpet av en uke, et svimlende høyt tall i Hamar-målestokk. At så mange som 170 skulle møte opp for å gå i fakkeltog ante de ingenting om.
- Det er utrolig bra, og det viser et stort engasjement. Det er mange som vil at Hamar Teater skal bestå, slår Luna Susanne Krogvold Andersen fast.
Da forsamlingen hadde kommet bort til rådhuset, der ordføreren ventet, holdt jentene en appell. De minnet om at all verdi ikke kan måles i penger, og ba politikerne om å tenke seg om.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke