23. aug
Utstiller: Kåre Nordvik utstiller 18 bilder på Galleri EKG i forbindelse med at han selv fyller 80 år i juli.
Foto: Henrik Langgård
 
18 bilder på utstilling
Kåre Nordvik fyller 80 år den 22. juli, og i den anledning blir noen av bildene hans å se på Galleri EKG ut måneden. Kunstneren selv var til stede da utstillingen åpnet lørdag.

Publisert: 07.jul.2018 18:36
Oppdatert: 07.jul.2018 18:42

– Dette er en mindre utgave av en utstilling jeg hadde på Jeløya utenfor Moss, sier Kåre Nordvik til HA under åpningen av jubileumsforestillingen lørdag.

Atten bilder har blitt hengt opp på Galleri EKG. Det er naturen som er i sentrum, og Nordvik har benyttet seg av mange metoder for å skape bildekunst.

– Nettverk er en collage der jeg har satt sammen utklipp fra aviser og ukeblader på en rullegardin, forteller Kåre Nordvik.

Bra oppmøte

Da Kåre Nordvik åpnet sin utstilling på lørdag var det ikke få som hadde tatt turen til Galleri EKG. Rundt 40 mennesker var til stede og mange så ut til å nyte kunsten som var hengt opp på veggene. Med en skvett musserende i glasset fikk de oppmøtte oppleve at Kåre Nordvik åpnet utstillingen med noen velvalgte ord om bildene.

Glomma er sentral

– Her kan du se at Glomma har trukket seg tilbake og at det grønne titter fram, sier Nordvik og viser til bildet ved navn «Glomma på vei hjem».

Elva er et tema i flere av Norviks bilder. det største bildet måler 236 ganger 130 centimeter og heter «Vårvinter ved Glomma».

– Jeg bor i Hamar, men maler mest når jeg er i Østerdalen, forteller Nordvik.

Det er ikke bare Glomma som er temaet i Nordviks bilder. Krig og naturen generelt er sentrale temaer i kunsten.

«Tre Projeksjoner» viser tre ansikter, og er rammet inn med krigsbilder.

– Ansiktene er preget av at de hører lydene av krig, sier Nordvik.

– Jeg prøver å gjengi naturen rundt meg, og fange inn det som skjer rundt meg. Sier Kåre Nordvik.

utstilling i tre uker

Jubileumsutstillingen til Kåre Nordvik åpnet på lørdag. Alle bildene i utstillingen er å få kjøpt, men det er ikke å selge bilder som gir Nordvik de største gledene.

– Jeg friskner til om jeg får til et bilde, sier han.

Kåre Nordvik feirer sin 80-årsdag den 22. juli, og jubileumsutstillingen blir å se på Galleri EKG ved Stortorget i Hamar fram til søndag den 29. juli.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke