23. aug
POPULÆR: Tom Ottar Andreassen er en av Norges mest profilerte blåsere. Nå går han fra KORK til Oslo-Filharmonien.
 
Tom Ottar Andreassen fra KORK til Filharmonien
Tom Ottar Andreassen går fra KORK.

Publisert: 08.okt.2014 10:08
Oppdatert: 08.okt.2014 10:11

Fløytisten Tom Ottar Andreassen ( 50)  fra Moelv ble  i går   utnevnt til solofløytist i Oslo Filharmoniske Orkester og skifter dermed arbeidsplass fra Marienlyst til Oslo konserthus.

Tom Ottar har vært solofløytist i Kringkastingsorkestret i 20 år. Før han begynte i NRK var han solofløytist i Den norske Operas orkester i 10 år. Han er dermed den eneste norske blåser som har innehatt solostillinger i samtlige av Oslos tre profesjonelle orkestre. 

I Oslo-Filharmonien alternerer to musikere  som soloblåsere i hver av blåsergruppene.

Ved siden av orkesterjobben i Filharmonien er Tom Ottar Andreassen 1. fløytist i Det norske kammerorkester og professor i fløyte  ved Norges Musikkhøgskole.  Nylig har han gått i studio og spilt inn fløytekonserter av Edvard Fliflet Bræin, Egil Hovland og Johan Kvandal med Kringkastingsorkestret. Albumet lanseres vinteren 2015 på selskapet Lawo.

 


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke