26. aug
FLERE FILMER: Brødrene Oskar og henrik M. Dahlsbakken leverer film fra Innlandet, her fra opptak av «Rett Vest» på Espa. Nå er mer penger lagt på bordet for å få laget flere filmer i Innlandet og i Trøndelag. Foto: Remi Laakso
 
2 mill. til spillefilmer
Fire priser ble delt ut under juletreffet til Østnorsk filmsenter og Filminvest på Lillehammer onsdag, og to millioner kroner ble lagt på bordet som agn for å få laget to nye spillefilmer.

Publisert: 06.des.2017 20:48
Oppdatert: 06.des.2017 20:48

Prosjekt «Vårstigen» inviterer filmskapere til å komme med sine ideer under filmfestivalen Kosmorama i Trondheim tidlig i mars. Her ligger to millioner kroner på skranken for to prosjekter. 750.000,- kroner i utviklingsmidler til to prosjekter, samt faglig hjelp og støtte til en verdi av 250.000 kroner til hvert av prosjektene.

Kompetanse og hjelp

Terje Nilsen i Østnorsk filmsenter forteller til Hamar Arbeiderblad at begge kjønn må være representert i teamet på produsent, regissør og manusforfatter – og at produsent og regissør må være bosatt og virke i regionen.

– Med såpass sterk støtte ønsker vi at prosjektene skal stå sterkt når det kommer til tildeling av nasjonale- og internasjonale midler, sier Nilsen.

Pengene kommer fra Filminvest, mens Østnorsk- og Midtnorsk filmsenter stiller opp med kompetanse og hjelp.

Det ble delt ut fire priser under «Juletreff». Line Klungseth Johansen, opprinnelig fra Fauske, mottok Filminvests kompetansepris, manusforfatterne Morten Hovland og Trond Morten Venaasen mottok Lillehammer kommunes pris, Trond Morten Venaasen fikk Filmskolens hederspris – og Catharina Bøhler, kjent både fra spillmiljøet og lokalpolitikken i Hamar, mottok Østnorsk filmsenters fagpris.

Brubygger

I juryens begrunnelse for å gi Catharina Bøhler Østnorsk filmsenters fagpris het det blant annet:

«Hun er fagperson til fingerspissene, gründer, en kreativ kraft og en sann brubygger. En uslitelig og positiv lagspiller som ønsker å ta laget sitt både langt ut i verden og langt inn i framtida. Verken selskapet Sarepta, Hamar Game Collective eller norsk spillutviklingsbransje ville vært det samme uten henne. Vinneren av Østnorsk filmsenters fagpris 2017 og et arbeidsstipend på 15.000 kroner er Catharina Bøhler.»

Rundt hundre bransjefolk deltok på filmbransjens «Juletreff».

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke