20. aug
KLASSIKER: «Bonds, Beats & Beliefs» fra 1998.
 
20 år siden klassiker

Publisert: 22.feb.2018 13:46
Oppdatert: 22.feb.2018 14:01

Den høres like bra ut i dag, debutskiva til den norske hiphop-gudfaren Tommy Tee.

De fleste over en viss alder husker nok låten «Takin Ova», som rett og slett ble en liten landeplage i Norge i 1998. Skiva «Bonds, Beats & Beliefs» har med rette fått litt av skylda for at norsk hiphop tok et lite steg opp fra undergrunnen: på to tiår har sjangeren gått fra å være noe for spesielt interesserte til at artister som Unge Ferrari og Karpe Diem fyller Oslo Spektrum omtrent når de har lyst. Tee er først og fremst kjent som produsent, holder fortsatt koken, og det er ingen tvil om at klassisk amerikansk østkystrap på 90-tallet var en inspirasjon. Skiva er også i hovedsak spilt inn i legendariske D & D Studios i New York, der også storheter som Nas og Jay-Z spilte inn låter tidlig i karrieren. På skiva bidrar selvsagt de gode, gamle gutta i T.P. Allstars, i tillegg til en bunke amerikanske rappere som Talib Kweli og legenden Craig G. Her kan du sette på fra start til slutt, og nyte lyden av et lite stykke norsk musikkhistorie, ei skive som fortsatt byr på noe av det beste sjangeren har produsert i Norge. Det mener i alle fall undertegnede.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke