24. aug
Foto: Ivar Aaserud / Aktuell / NTB scanpix
 
20 millioner i Prøysen-tilskudd
Staten gir 20 millioner kroner til Prøysen 2014.

Publisert: 07.mai.2013 10:26
Oppdatert: -

Gladmeldingen kom mandag, men tirsdag klokka 15.00 på Det Norske Teatret i Oslo vil finansminister Sigbjørn Johnsen personlig orientere om statens tildeling av midler til det nye Prøysenhuset og prøysenfestivalen 2014.
Det er regjeringen som går inn for å bevilge penger til Prøysen-satsingen i sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett.
Rådmann i Ringsaker Jørn Strand og kultursjef Asle Berteig hadde all grunn til å sprette champagnekorken og juble over millionbevilgningen. - Drømmen vår virkeliggjøres, uttalte kommunetoppene da de fikk høre om bevilgningen. Med 20 millioner, statlige kroner, er den siste avgjørende brikken på plass for det nye Prøysenhuset, som skal stå klart til Prøysenfestivalen 2014.

Full pott

Helt fra de første planene om Prøysen-feiring og nytt prøysenhus ble lagt, har mange etterlyst statlig støtte til feiringen. Ringsaker kommune søkte i vinter Kulturdepartementet om 20 millioner kroner, men fikk i første omgang et heller lunkent svar. Men nå sørger regjeringen for at kommunen får full pott.
- Vi får et nytt landemerke på Rudshøgda, og Prøysen blir løftet fram nasjonalt som han fortjener. Nå får vi på plass både nytt hus, nye formidlingsmuligheter og muligheten for en strålende feiring i 2014. Dette er litt av en dag! sier rådmannen og kultursjefen til HA.
- Dette er bare helt fantastisk, sier fylkesmann Sylvia Brustad, som leder hovedkomiteen for Prøysen 2014, og som er en av dem som har jobbet for å få det til.
Pengene skal ikke gå til selve huset, for det er det Arthur Buchardt som bygger. Men det er innholdet som kommunen nå får støtte til å utvikle. For det skal bygges opp en helt ny utstilling for å formidle forfatterskapet.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke