21. aug
Gave: Som førjulsgave til ungdommen ga kulturhuset bort en konsert med Tomine Harket & Unge Ferrari på klubbscenen 2. desember.Foto: Kristian Einang
 
2.000 på lørdager i kulturhuset
– Vi satset på familier og valgte å konsentrere tilbudet om helgene. Det slo til, sier Mocci Ryen, arrangementsansvarlig i kulturhuset.

Publisert: 20.des.2016 21:43
Oppdatert: 20.des.2016 22:22

Kombinasjonen av gratis arrangement med en rekke ulike aktører på dagtid og utsolgte hus på kveldstid, sørget for at desember i kulturhuset ble en suksess. På lørdagene var det opptil 2.000 mennesker innom.

«Julelørdag i kulturhuset» var en nyskapning i år, og har bestått av en mengde gratisarrangementer med aktørene på huset og fra regionen. Fire lørdager fram til 17. desember har vært tilpasset barn og voksne som ønsker å finne fram eller tilbake til den gode førjulsstemninga gjennom både juleverksted, pepperkakeby, konserter og magisk juletreskog.

– Jeg synes vi har funnet en oppskrift som har fungert, sier Mocci Ryen.

– Det har vært mange arrangement og mange samarbeidspartnere, men vi har stort sett kommet i mål med det vi ville.

Balanse

– Men det er ikke sikkert vi skal ha særlig flere innslag enn det vi har hatt i år, sier hun.

– For vi har også vært ute etter å skape en ro i førjulstida, som en motvekt til alt maset. Vi ser også hvor viktig det er med gratistilbud for å inkludere folk. Samtidig gjelder det å finne en balanse mellom kommersielle aktører og lavterskeltilbudene. Om vi har funnet den, vet vi ikke. Men vi prøver hele tiden.

Travel høst

Selv om det har vært mange innom dørene i kulturhuset de siste ukene, er likevel ikke desember høydepunktet når det gjelder publikumsoppslutning.

– Oktober og november er nok høydepunktene. Men uansett er hele perioden fra høstferien og ut året en ekstremt travel periode i Hamar kulturhus.

Ny sesong

10. januar starter arrangementssesongen på nytt. Og salget har allerede gått godt; det settes opp ekstraforestilling av «Dyrene i Hakkebakkeskogen», og det samme blir det med de rustne herrene Ole Paus og Jonas Fjeld.

Ellers viser kulturhusets hjemmeside at det er internasjonal profil på januar-programmet; fra afghansk veldedighetskonsert via Aladdin og hans magiske Europaflyktningturnè med Åsleik Engmark og Jon Rørmark, til italiensk operagalla – fra Gjøvik.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke