23. aug
Toneprisen: Årets konkurranse forberedes av (f.v.) Jon Krognes (Toneheim), Terje Gording Hong (NRK), Aasne Tveter Fiskum (prosjektkomiteen) og Lars Bjelvin (Eidsiva Energi).Foto: Geir Vestad
 
200.000 i premie til talenter
Finalen i talentkonkurransen Toneprisen skal i år for første gang finne sted i Hamar kulturhus.

Publisert: 31.mai.2017 09:22
Oppdatert: 31.mai.2017 09:25

Det er sjette gang Toneprisen arrangeres for unge musikere fra Hedmark og Oppland. Den første finalen fant sted i Hamardomen i 2007, og siden har konkurransen vært holdt annethvert år. Fra 2009 har finalen vært arrangert i Maihaugsalen, før den i år er tilbake i Hamar. Det er trekløveret Toneheim, Eidsiva Energi og NRK Hedmark og Oppland som står bak prisen, som med denne tredelingen på eiersiden er ganske enestående i sitt slag. 1. juni er frist for å sende inn bidrag. I fjor var det 35 søkere. Seks finalister blir så valgt ut, og til sammen 200.000 kroner venter finalistene. Vinneren får 50.000, de øvrige fem finalistene får 30.000.

– Til forskjell fra mange Idol-aktige konkurranser, var det helt fra starten bestemt at ingen skal herjes med i Toneprisen, sier rektor Jon Krognes på Toneheim.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke