23. aug
 
Kommers kos av høy kvalitet
Konserten som markerte 25 års-jubileet for Ole Edvard Antonsens største platesuksess "Tour de Force" var fri for jantelov, og spekka med kvalitet. Og ikke minst; det ble en trivelig "Tour" tilbake til 90-tallet, på Terningen Arena i Elverum.

Publisert: 09.aug.2017 23:49
Oppdatert: 10.aug.2017 06:21

Albumet "Tour De Force", som i tillegg til trompetisten selv, var kveldens stjerne, solgte altså 150.000 eksemplarer, og vant Spellemannspris i åpen klasse 1992. I år har plata eksistert i 25 år og Antonsen følte grunn til å feire albumet som satte fart i karrieren for fullt. 

- Jeg følte meg som en ordentlig popstjerne, fortalte Antonsen fra scenen.

Konserten hadde også med låter fra to andre Antonsen-album; "Read My Lips" som fyller 20 år og "Landscapes" som nå er 10 år. Tallet blir tilsammen 55, som er det Antonsen selv fyller i år. Og da er det lov til å se seg litt tilbake. Når man i tillegg tar med kollegaer som Torstein Flakne og Frode Alnæs på scenen, som spiller og forteller anekdoter, ja, - da blir det jo fest.

90-TALLS-STEMNING

Det er uvisst hvor mange av de mellom 900-1000 som møtte opp på Terningen Arena onsdag som kjøpte plata da den kom ut, men de fleste ble nok tatt tilbake i tid og satt i mimremodus i det konserten begynner. Det er umiskjennelig lyden av 90-tallet, platas tittelspor spilles i bakgrunnen, mens avisutklipp og bilder fra Antonsens karriere projiseres på bakveggen - var det ikke et bilde fra OL-på Lillehammer der også? Det er deilig nostalgisk, selv om 90-tallet enda ikke har blitt helt kult. Eller har det det? Etter Antonsens konsert kan man faktisk begynne å lure litt. 

Noen av nummerne føles mer utgått på dato, som den etterhvert ihjelspilte "5000 miles". At den er ihjelspilt er kanskje aller mest Morten Harkets "skyld" som lagde sin versjon med "Spanish Steps". De låtene som føles mer tidløse og som virkelig får foten til å gå, er de tre utvalgte låtene fra "Read My Lips", som også er Torstein Flaknes komposisjoner. Flakne stiller selv på gitar, og det svinger rett og slett skikkelig. 

KVALITET

Under de rolige partiene fra Tour De Force-plata, låtene "Men går jag över engarna" og "Musical Landscapes", der også Frode Alnæs etterhvert sniker seg inn på scena og blir med på gitar, er det helt stille i den store salen. Mange har et forhold til det som spilles. Det er andakt. Med en bit av nostalgi. Og det funker fortsatt. 

KOMMERS OG KOSELIG

Det er ikke kvelden for de store musikalske overraskelsene, og man går sjelden langt utafor plateversjonen. Antonsen høres helt lik ut nå som da, eller er han bedre? Han er i alle fall ikke blitt dårligere på 25 år. For de fleste er det nok akkurat dette de kom for, og som de fikk; et gjenhør med Antonsens musikk, å kunne nyte dyktige musikere, og lytte til soundtracket fra det glade 90-tall. At Ole Edvard Antonsen var en viktig bidragsyter til hvordan denne tida hørtes ut, blir veldig tydelig i kveld. Og man innser at han har all grunn til å feire. 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke