26. aug
Vil annonsere nasjonalt neste gang: Morten Midtlien, kultursjef i Hamar kommune og presseansvarlig for Sting-konserten på Stortorget, tror de kunne fått 4.000 tilreisende publikummere om de markedsførte i nasjonale medier fra begynnelsen av.Foto: Anders Grobstok Dalen
 
2.500 tilreisende – og 5.500 hedmarkinger til Sting-konserten 
Arrangørene bak Sting på Stortorget angrer på at de annonserte tungt i lokale kanaler i forkant av billettslippet. Kultursjef Morten Midtlien tror de ellers kunne ha lokket dobbelt så mange tilreisende publikummere til Hamar.

0
Publisert: 02.aug.2016 06:15
Oppdatert: 02.aug.2016 06:29

Da billettsalget åpnet 22. januar i år ble de første 7.000 billettene solgt i løpet av 25 minutter. To og en halv time etter salgsstart var konserten utsolgt. Gjennom Billettservice har kultursjef Morten Midtlien god oversikt over hvor de 8.000 publikummerne kommer fra.

– Mellom 3.000 og 4.000 mennesker er lokale. Det utgjør 40–50 prosent av publikumet. Og så har man 10–15 prosent utover det som er regionalt, det vil si hele Hedmark i litt større sirkel. Og så har vi 2.500 tusen som er som å regne som nasjonale tall. Og det er ganske morsomt å se den statistikken, for det sprer seg ganske jevnt over hele Norge. Vi har tilreisende fra helt øverst i nord og med 80–100 mennesker fra hver enkelt by i hele Norge. Så det kommer veldig mange tilreisende. Jeg har forstått at det er ganske fullt på de fleste hotellene i byen. Det er gøy, sier Midtlien.

Ivrige hedmarkinger

Strategien til arrangørene var å informere media lokalt, samt annonsere til sine følgere på Facebook, for deretter å gå ut i nasjonale medier to dager etterpå med nyheten om Sting.

– Men så ble jo ting revet vekk, så vi fikk faktisk ikke gått ut og markedsført dette nasjonalt. Vi rakk det ikke, rett og slett. Det betyr at vi sparte litt penger selvfølgelig, men samtidig fikk vi heller ikke det nedslagsfeltet som kunne være interessant for hamarregionen som destinasjon. 4.000 tilreisende hadde hatt en merverdi for området. Det er jo en strek i regningen, sier Midtlien.

– Så hvis vi skal gjøre dette igjen har vi lært at det ikke alltid er gitt at man går ut lokalt først. Men samtidig får vi veldig mange lokale gjester, og det er hyggelig i seg selv, legger han til.

Fortsatt billetter igjen

Det er fortsatt mulighet for etternølere å skaffe seg billett til lørdagens konsert. Drøyt 30 billetter er i skrivende stund ute for salg på kjøp- og selgerstedet Finn.no, samtlige i noenlunde samme priskategori, nemlig ordinærprisen 830 kroner. CC Gjøvik meldte på lørdag på sine Facebook-sider at de også selger billetter. Noen svartebørshandel med oppblåste priser er foreløpig ikke å skue.

– Det synes jeg er hyggelig. Når vi diskuterte pris på selve arrangementet har vi fått med oss at lignende arrangement i Norge av denne dimensjon koster betraktelig mer, sier Midtlien.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke