24. aug
Folk fra hele verden: Hedmark er best representert på billettkjøperlisten til a-ha-konserten på Stortorget 14. august, men det kommer gjester fra over 20 land. Bildet viser folkemassen som kom for å høre Elton John på Stortorget i fjor.
Foto: Manzor Ahssani
 
Folk fra hele verden kommer til Stortoget
Over 20 land er representert på billettkjøpslista til a-ha-konserten på Stortorget 14. august.

Publisert: 10.aug.2018 11:09
Oppdatert: 10.aug.2018 15:13

a-ha er klare for konsert på Hamar, og ifølge Magne Furuholmen blir det en unik opplevelse. Og om man er lokal er det gode muligheter for å møte på kjentfolk på Stortorget 14. august, ifølge billettstatistikken fra Ticketmaster. På mandag ble de siste av de 10.000 billettene solgt. 

- 76 prosent av de kjøpte billettene er kjøpt i Hedmark. Av dem er 45 prosent er kjøpt i Hamar, og 71 prosent er kjøpt i Hamar, Stange, Ringsaker eller Løten, forteller Elisabeth Wahlberh i Hamar Olympiske Anlegg. 

a-ha har reist rundt med turneen «Electric Summer» i hele sommer, en turné som hylles av fansen. Det verdenskjente bandet satt forøvrig publikumsrekord på Kongsberg Jazzfestival tidligere i sommer.

Flest fra England og Nederland

England er best representert, med 49 billetter. På andreplass ligger Nederland med 32, etterfulgt av Latvia med 29. På fjerde og femteplass har vi Tyskland og Sverige, med henholdsvis 26 og 20 billetter. Ellers på listen fra Ticketmaster finner vi blant annet Polen (14 billetter), Litauen (9 billetter), Israel (8 billetter), USA (8 billetter), Frankrike (7 billetter), Australia (6 billetter) og Japan (6 billetter). Ifølge Ticketmaster kommer det også enkeltpersoner fra Singapore, Taiwan, Kypros og Argentina. 

- Vi har vært i kontakt med en del som kommer meget langveisfra, blant annet fra Japan og Tyskland. I alt er det mellom 80 og 100 som reiser veldig langt for å få med seg denne konserten. Sånt er alltid morsomt, sier kultursjef Morten Midtlien. 

Ifølge Ticketmaster er det dog noe usikkerhet knyttet til enkelte kjøp. 

- Man må være observant på at dette er det kunder selv som har registrert, så det kan være noen avvik og feilregistreringer her. Jeg tipper for eksempel at de 2 billettene til New Caledonia egentlig skulle være registrert «Norge» av billettkjøper, skriver Øyvind Skjold Jevne i Ticketmaster. 

TIl informasjon er Ny-Caledonia er et fransk territorium i Stillehavet. I 2017 var innbyggertallet beregnet til 278 500. 

Flest menn og personer under 45 år

- Det er ikke alt salg som blir lagt inn på kjønn, men sånn det ser ut så er 40 prosent av gjestene kvinner, og 49 prosent menn. 11 prosent har ikke angitt kjønn, sier Wahlberg.

- Når det gjelder alder så er 5 prosent mellom 18-24, 17 prosent mellom 25-34, 30 prosent mellom 35-44, 29 prosent mellom 45-54, 12 prosent mellom 55-64 og 7 prosent over 65. Over halvparten av publikummerne er altså under 45 år, sier Wahlberg. 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke