24. aug
Gle­der seg: The­re­se Slob (t. v), Hanna Skaa­ra, In­ger-Ma­ren Slags­vold, Åsne Val­land Nordli, Sol­bjørg Tvei­ten, Anders Ulvo og Runa Sæ­ter­voll gle­der seg til «Dans på Sti­en» den 18. ok­to­ber.
 
270 aktører i sving
Torsdag 18. oktober er ca. 270 aktører i sving for å lage «Dans på Stien» langs Ottestadstien.

Publisert: 28.sep.2018 15:00
Oppdatert: 28.sep.2018 15:05

– Vi lager en vandreforestilling som heter «Dans På Stien». i 2016 lagde vi noe lignende, og det er ikke så lenge siden Solbjørg Tveiten og jeg ble enige om at vi gjør det en gang til, forteller Therese Slob.

Torsdag 18. oktober er det klart for «Dans på Stien». Fra klokken seks på kvelden vil ca. 270 aktører være i sving fordelt på 28 innslag langs en del av Ottestadstien.

– Alt ifra unge amatører til profesjonelle dansekunstnere, andre kunstnere og alt imellom. Det blir et stort mangfold, og stor bredde forteller Slob.

Therese skal selv være med på en av postene. Sammen med musikerne Åsne Valland Nordli og Andreas Ulvo har hun et innslag i utvandrerkirken.

– er bare å glede seg

– Jeg gleder meg helt vanvittig til dette her, sier Solbjørg Tveiten, kultursjef i Stange kommune.

– Dette kommer til å bli så fint. Det er spennende at vi har et konsept som vi kan flytte rundt, og så er det spennende at vi nå har koblet dette opp mot museet, som er en perle av en plass, legger hun til.

– For oss så er det veldig hyggelig at dere tok kontakt og vil bruke området her, sier Inger-Maren Slagsvold ved utvandrermuseet.

Kultursjefen er også fornøyd med aktørene som skal være med på «Dans på Stien».

– Jeg er veldig glad for at vi har fått med de vi ville ha med oss. De som er med er internasjonalt anerkjente artister som bor i området, sier Tveiten.

– Det er bare å glede seg til dette, sier kultursjefen.

Ett tett samarbeid

«Dans på Stien» er et samarbeid mellom Hamar kommune, Stange kommune og PS Dance.

– Dette sier noe om at vi mener det er viktig å bygge opp under prosjekter som innebærer dans, og som genererer så bredt, både profesjonelle aktører og amatører. Dette er et av de prosjektene som vi ønsker å lufte, sier Tveiten.

Publikummerne som ønsker å være med på «Dans på Stien» bes møte opp i trollparken langs Ottestadstien torsdag 18. oktober mellom klokken seks og sju. Derfra vil stien gås gruppevis før den ender opp i utvandrerkirka med musikk og dans i regi av Åsne Valland, Andreas Ulvo og Therese Slob. Hele turen er om lag en kilometer lang.

– Her får man friluft og kultur, og man kan også kjøpe forfriskninger, avslutter Solbjørg Tveiten.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke