20. aug
Atlungstad: Mange koste seg med Turnékompaniets forestilling «Tvillingene» på Atlungstad Brenneri i 2014. Her med Ann Elin Lium, Trine Nyhus Lørum, Anna Sundstrøm Otervik, Sarah Jaggi, Sjur og Jonas Kippersund. I juni settes det opp igjen.Foto: Jonas Jeremiassen Tomter
 
30-årsjubilanter
I 30 år har teatergruppa Turnékompaniet holdt det gående – uten stans. De har det for travelt til at det blir noen jubileumsforestilling i år, men de håper fortsatt å få til en jubileumshelg utpå høsten.

Publisert: 28.mai.2018 06:59
Oppdatert: 29.mai.2018 09:24

I 1988 ble Turnékompaniet stiftet med søsknene Inga-Live, Peter, Jonas og Anders Kippersund. Nå er de nominert til å bli mesterborgere av Hammer by. De har vært nominert før også, men så har de da også hatt – og har fortsatt – en posisjon i teaterlivet i Hamar og på Hedmarken som er ganske enestående i sitt slag.

Her kan du stemme på din kandidat

Allerede ved starten i 1988, var satsingen bred og original. De begynte med ikke mindre enn en trilogi om kong Arthur. Den første forestillingen, «Lancelot – dronningens ridder» var for voksne. Oppfølgeren «Lille prins Arthur» var for barn og «Arthur og de hundre ridderne» var for ungdom. Dermed definerte de helt fra starten hva som skulle være målgruppene for virksomheten. For de la rett og slett opp til å spille for alle. Og denne tredelingen har de fortsatt i behold.

Blant dem som har foreslått Turnékompaniet som kandidat, er det mange som har lagt spesiell vekt på jobben de gjør for barn og ungdom. For de driver også sin egen teaterskole.

Hamar Teater

Et viktig skritt ble tatt da Turnékompaniet høsten 2006 begynte å bruke scenen i Hamar Teater.

Året etter satte de opp sin første forestilling der. Siden har Hamar Teater blitt etablert som Hamars «andre» teaterscene – et hus for teater og musikk som gjerne er blitt kalt «huset med det rare i».

Blant de faste årlige innslagene her er monologfestivalen, som for tida er Hamars eneste teaterfestival. Stedet er også arena for AnJazz – Hamars eneste jazzfestival.

Blant andre faste innslag er høstkomedie og romjulsteater. Pluss ensemblets egne oppsettinger, en rekke gjestespill og konserter.

Flytter ut

Og når det nærmer seg sommeren, flytter de ut. For Turnékompaniet står sentralt også i det årlige sommerspillet på Atlungstad. For fra 21. juni til 5. juli spiller de «Tvillingene» av William Shakespeare, som var det første de gjorde på Atlungstad for fem år siden.

Ny forestilling

Det de sannsynligvis ikke rekker i løpet av 30-årsjubileet, er å sette opp den planlagte jubileumsforestillingen. Så ifølge Inga-Live Kippersund kommer den sannsynligvis neste år. For det er aldri for sent å jubilere.

De nominerte er

Dette er kandidatene du kan stemme på som årets Mesterborger:

Gi din stemme her.

1. Thomas Amundsen

2. Roar Johansen

3. Knut Monsen

4. Therese Slob

5. Turnékompaniet

6. Frida Ånnevik

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke