25. aug
På arrangørlaget: Fra venstre Lars Petter Schjerpen (grunneier), Erik Tveit (Hent), Erik Haugen (Nettbuss), Anne Rui (Kreftforeningen), Terje Krogstad (politiet), Berit Jevnaker (Kreftforeningen), Marie Beate Rise (Prøysenhuset), Arthur Buchardt (initiativtaker) og Svenn Otto Hjort (Lions). Foto: Geir Vestad
 
3.000 billetter solgt
– Penere blir det ikke, sier Arthur Buchardt, og ser ned mot Mjøsstranda. Tirsdag formiddag var sceneplassen i mjøskanten i ferd med å reise seg til konserten med Oslo-Filharmonien fredag kveld.

Publisert: 08.aug.2017 22:30
Oppdatert: 08.aug.2017 22:48

Så langt har billettsalget bikket 3.000. Men Buchardt, som er initiativtaker til konserten, håper de skal selge 1.000 billetter til på nettet. Og han regner med at det også vil være en del som kjøper billett ved inngangen. Uansett vil det være plass til alle på det store prestegardsjordet nedenfor Ringsaker kirke. Og alle må ta med seg egen stol, om de ikke vil sitte på bakken.

Skyss skal de få

Men skyss skal folk få, og den er gratis i shuttlebusser. Fra ettermiddagen fredag går bussene fra Moelv og fra Nortura på Rudshøgda, og de går tilbake etter konserten. For ved Ringsaker kirke og prestegarden er det ikke lagt opp til parkering.

– Bussene vil gå så lenge det er behov for det, både til og fra konserten, sier Marie Beate Rise, daglig leder i Prøysenhuset.

Men det går selvsagt også an å kjøre bil til Rudshøgda, og derfra gå Præstvægen til Ringsaker kirke – den som Prøysen drev og gikk.

For konserten er tross alt en del av Prøysen-festivalen, nærmere bestemt er det den offisielle avslutningen av årets festival.

Sprø idé

– Det var en sprø idé, sier Arthur Buchardt, som var den som hadde ideen til utekonserten i hellinga mot Mjøsa. Og målet, det har hele tiden vært å samle penger til Kreftforeningen ved hjelp av Oslo-Filharmonien, Ole Edvard Antonsen, Knut Anders Sørum som solister og Herborg Kråkevik som konferansier. Og med Mjøsa som nærmeste nabo.

Undervegs har Buchardt varslet at han håper på opptil 10.000 publikummere på konserten. Og fortsatt er han ikke ferdig med å skape blest om konserten. Nå oppfordrer han politikere fra Hedmark og Oppland på de fremste plassene på partilistene til stortingsvalget om å selge fem billetter hver.

– Det gir til sammen 800 billetter bare det! sier Buchardt.

– Det er jo ren og skjær optimisme dette her. Men når en tenker på både stedet, musikken og været, da har vi jo alt som trengs til at det skal bli en suksess.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke