23. aug
 
3.000 tilreisende for å oppleve Toto
3.000 tilreisende for å oppleve Toto i Hamar. – Det er veldig spesielt, at 3.000 av 4.000 billetter er kjøpt av personer utenfor Hedmarken, sier Espen Solheim Røhne i Venues.

Publisert: 04.aug.2017 16:40
Oppdatert: 04.aug.2017 16:42

Her snakker vi om at syttifem prosent av billettene er solgt til personer langt utenfor Hamar og Hedmarkens grenser. Til Elton John-konserten tidligere i sommer var førti prosent tilreisende.

– Det kommer folk fra hele Europa, mange fra Sverige – men også kommer det folk fra hele Norge, fra Kautokeino i nord til Kristiansand i sør, sier Espen Solheim Røhne.

– Dette betyr selvsagt også mye for byen Hamar. Hotellene er fylt opp. Senest denne uka hjalp jeg ei dame fra Spania med å få tak i et bosted, hun fikk leie en hybel, sier Espen Solheim Røhne.

Hamar perfekt

Han forteller at en stor tilhengergruppe reiser med bandet, fra konsert til konsert – og han tror også at lørdagens konsert viser at Hamar ligger godt plassert når det gjelder kommunikasjon.

– Vi har Gardermoen nær, vi har togstasjonen midt i byen – og med tanke på folk nordfra, så er Hamar en by «midt mellom» Trondheim og Oslo, sier Espen Solheim Røhne.

Toto ankommer Hamar med «nightlinere», tretti personer er med i følget. Bussene kommer fra Danmark, og tidligere i uka, onsdag, samlet Toto 8.000 i Helsingborg. YouTube-videoer viser stor stemning og allsang under de kjente låtene.

Leverer

En av Norges musikkeksperter, Geir Rakvaag i Dagsavisen, annonserte tidligere i sommer at «tida var inne for å se dem live» – Og han opplevde bandet under Kongsberg Jazzfestival. Til Hamar Arbeiderblad sier Rakvaag:

– Bandet leverte hitlåter, med «Hold the line» tidlig og «Rosanna» og «Africa» mot slutten. Innimellom er et tverrsnitt av karrieren. Bandet er kompakt og godt. Folk fikk det de kom for å oppleve. Veldig proft. Kanskje litt kjedelig i lengden for den som ikke er skikkelig fan.

Her er Toto som kommer til Hamar: Steve Lukather (gitar/vokal), David Paich (vokal/keyboard), Joseph Williams (vokal), Steve Porcaro (keyboard/vokal), Shannon Forrest (trommer), Shem von Shroeck (bass), Warren Ham (sax/vokal), Lenny Castro (perkusjon).

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke