18. aug
Korps: Teater Innlandets største publikumssuksess i 2017.
 
30.000 på teater
Teater Innlandet fikk i 2017 et samlet publikumstall på 30.539. Det er ifølge teatersjef Janne Langaas «en forventet nedgang» fra rekordåret 2016.

Publisert: 07.jan.2018 19:00
Oppdatert: 07.jan.2018 19:18

I 2016 noterte Teater Innlandet seg for et publikumsbesøk på nesten 35.000. Det høye besøkstallet hang blant annet sammen med oppsettingen av to store utendørs danseprosjekter for og med ungdom, opplyser Janne Langaas.

Teatret er med drøye 30.000 publikummere i 2017 tilbake på det hun mener er «et godt gjennomsnittsår for et institusjonsteater av Teater Innlandets størrelse».

naturlig konsekvens

Nedgangen fra 2016 til 2017 var ifølge Langaas en naturlig konsekvens både av «de modige kunstneriske valgene teatret har tatt», og at en turné ble kuttet på grunn av Kulturdepartementets budsjettinnstramminger.

Hun nevner også at repertoaret i 2017 var preget av at to av hovedforestillingene, «Fire forsøk på å gjøre en forskjell» og «Solveigs 2. sang», ble spilt i scenerom med begrenset publikumspluss.

– «Solveigs 2. sang» ble spilt for 35 personer om gangen. Det gjør noe med gjennomsnittstallene, sier Janne Langaas.

– Å spille for alle betyr også å spille for de få, sier hun. – Et regionteatret skal også tørre å ta kunstneriske sjanser og turnere med smale prosjekter.

korps traff flest

– Men teatret skal selvsagt også ha et fokus på forestillinger som er lettere tilgjengelige, understreker Langaas.

Både «Skogsmatrosen» og «Korps» traff bredt, og «Korps» ble alene sett av rundt 5.000.

– Gledelig er det dessuten å se at teatrets satsing på dans bærer frukter, sier Janne Langaas. – Therese Slobs «Hello» trakk nye publikumsgrupper til teatret, og viser at interessen for samtidsdans er voksende.

co-produsent

Som co-produsent for frie kompanier bidrar Teater Innlandet også til forestillinger som spilles over hele landet.

– Vi noterer med stolthet at hele 10.080 publikummere så våre forestillinger uten at de regnes som en del av vår egen statistikk, sier Janne Langaas.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke