26. aug
Friserte fruer: Fra venstre Tove Merethe Mangset, Gerd Elin Borgen, Torhild Kielland, Ragnhild Ellefsæter og Grethe Rustad Aarskog. Foto: Ricardofoto.no
 
3.250 billetter solgt
Friserte fruer slår sin egen publikumsrekord, og de fleste andres også, med pågangen til årets show i Teatersalen.

0
Publisert: 23.sep.2016 09:57
Oppdatert: 23.sep.2016 09:59

De fem fruene feirer sitt tiårsjubileum som showgruppe med å sette opp ikke mindre enn ti forestillinger av årets forestilling «Avkledd». Nå er 3.250 billetter solgt, og det eneste som gjenstår er noen enkeltplasser her og der, forteller produsent Tore Svensrud.

Den første forestillingen var på Prøysenhuset i 2006. Siden har de fortsatt annethvert år, alltid med utsolgte hus. Men aldri før har de hatt ti utsolgte forestillinger.

– Urbane totninger slår vi jo ikke. Men det kan ikke være så mange andre på disse trakter som trekker et større publikum enn oss, sier Svensrud.

Hverdagslig

Og spør en om grunnen til den veldige interessen, tror han det kan være noe så enkelt som at «folk liker å glise». Og det håper han det blir rikelig anledning til i år også.

– Jeg tror at det som lokker mest, er den hverdagslige humoren, sier Ragnhild Ellefsæter, som er en av de fem fruene.

– Vi gjenspeiler dagligdagse situasjoner. Og typene du møter på scenen, ligner nok litt på dem du kan møte i gågata i Brumunddal. Vi prøver å gjøre det gjenkjennbart, selv om noen blir mer karikerte enn andre.

Over en million

Etter at så å si samtlige billetter er solgt, ligger det an til en omsetning på 1,2 millioner kroner, sier Tore Svensrud.

– Kostnadene er også kraftig økt, men det går jo rundt, sier han. – Men skal en regne betaling for all tida det tar, blir det jo ikke mye på hver enkelt.

– Men det er lov å drømme, sier Ragnhild Ellefsæter. – Og drømmen er å kunne få legge hovedjobben til side for en stund, og putte hele produksjonen på hjul. Det skulle jo bare være en hobby. Men slik det har utviklet seg, kan det kanskje fungere å leve av det også i en periode.

Inntil videre er det ti forestillinger som venter. Men resten av året tar de gjerne på seg andre oppdrag, hver for seg eller sammen.

Årets show het forresten opprinnelig «Fasaden». Men så oppdaget de at de gikk jo stadig bak fasaden i innslagene, så da ble tittelen «Avkledd» i stedet.

– Vi tenkte at det kunne lokke noen, sier Ragnhild Ellefsæter.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke