22. aug
Ettertraktede sitteplasser: The Gathering blir arrangert i påskeferien. Dørene åpner onsdag 23. mars 2016, og stenger igjen 27. mars. I fjor ble 5127 billetter solgt. Per dags dato står snaut 4.000 på venteliste, i håp om å sikre seg billett til årets arrangement.Foto: Kristian Einang
 
3.920 uten billetter til TG
Nesten 9.500 personer har stilt seg i kø for å kjøpe billetter til The Gathering 2016. Nå oversvømmes nettet av kjøpshenvendelser fra dem som havnet bakerst.

Publisert: 11.des.2015 06:33
Oppdatert: 11.des.2015 06:37

– Vi har lagt ut 4.000 for salg nå før jul, og disse er straks utsolgt. Vi kommer til å legge ut flere på nyåret, som vi har annonsert for vårt publikum på Facebook i dag. I fjor solgte vi totalt 5.127 billetter, sier presseansvarlig Hoa Binh Nguyen.

Tusenvis i billettkø

The Gathering blir som vanlig arrangert i påskeferien, og årets tema er «Switched On». Dørene åpner onsdag 23. mars 2016, og stenger igjen 27. mars. Kølotteriet til årets datatreff startet 17. november.

– Akkurat nå står 3.920 personer fortsatt i køen, men 1. desember – da billettsalget startet – var antallet 5.463. Som du ser har mange nye kommet til i løpet av de ti dagene køen har vært åpen, sier Nguyen.

Forhindrer svartebørssalg

På Finn.no og Facebook-sidene til The Gathering prøver nå mange å skaffe seg billetter. Ngyen forteller at det ikke er snakk om noe marked for billetthaier.

– Vi har gjort mye for å unngå svartebørshandel med billetter. I fjor innførte vi et system der man kan bare ha én billett registrert på seg selv. Man kan fortsatt kjøpe opp til fem billetter, men innen 24 timer etter kjøp er man nødt til å registrere de andre billettene til andre brukere i systemet. Hver bruker er registrert med et mobilnummer, og vi sjekker at ingen brukere har likt mobilnummer. Dette har definitivt vært en suksess, sier Nguyen.

– Vårt råd til de som ikke har fått billett ennå er å ikke forlate køen. The Gathering kommer til å slippe ut flere billetter etter nyttår. I tillegg blir det frigjort billetter når folk refunderer billetten sin. Frist for å refundere billetten er 1. februar.

340.000 kroner i premier

Nytt i år er ekstra stor premiepott og rekordtidlig lansering av spillkonkurranser. Premiepotten i spillkonkurransene er 170.000 kroner. Premiepotten i de kreative konkurransene er like stor.

– Vi håper dette motiverer spillere i alle nivåer til å delta i våre konkurranser, sier Ole Jørgen Hessen, spillsjef på The Gathering 2016.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke