20. aug
 
450 små og store inviterte til dans
PS: Dance fylte Kirsten Flagstad-salen tre ganger da de tok sommerferie på spektakulært vis.

Publisert: 23.mai.2017 21:54
Oppdatert: 23.mai.2017 21:59

Hele 450 små og store dansere fra PS: Dance sørget for en festlig og fargerik ramme rundt tirsdagens avslutningsforestilling i Kirsten Flagstad-salen. Samtlige av dansestudioets elever fikk vise fram litt av det de har lært i løpet av årets semester, og venninnene Wanja Merethe Nerli (16), Frøya Tøsdal (14) og Marlene Sonja Buhendwa (15) forteller at de var både nervøse og spente før de skulle gå på scenen. 

– Jeg var litt nervøs for å gjøre feil. Nivået har blitt veldig høyt, men heldigvis gikk det veldig bra, sier Nerli. De unge danserne forteller at de får veldig mye ut av å danse. 

– Med dans finner man sitt indre seg. Man kan uttrykke seg selv og det humøret man er i på en perfekt måte, sier Marlene Sonja Buhendwa, som får støtte av danse-venninnene. 

– Man kan sette på en trist sang og få ut det triste man har i seg, eller man kan sette på en gladlåt og danse til det, sier Nerli. 

Variert finaleforestilling

Under tirsdagens tre avslutningsforestillinger var det stort sett gladlåter som sto på programmet, og dansestudioets elever serverte dans med mange ulike trinn og uttrykk. Breakdance, barnedans, jazzdans, klassisk ballett, moderne dans og hiphop var blant de ulike stilartene som sørget for et variert og begivenhetsrikt program. 

Stolt daglig leder

Etter vel overstått semesterfinale var daglig leder Therese Slob lettet over at alt gikk som det skulle.

– Jeg blir takknemlig, glad, rørt og stolt av denne gjengen. Det er veldig mange barn og unge i sving, og det viktigste for meg er at de får en god opplevelse av dette. Det tror jeg de fikk. 

– I dag er det veldig veldig, veldig gøy å ha denne jobben, smiler hun. Med tittelen «The PS: Dance Family» ønsket Slob og resten av PS: Dance å fortelle at de er som en stor familie å regne. 

– Alle i PS: Dance har en ting til felles, og det er vår interesse for å danse. På skolen tiltrekkes man kanskje mot andre som er lik seg selv, men med dansen blir man kjent på tvers av typer, andre interesser eller kulturell bakgrunn, sier hun. Med 450 dansere, noen av dem helt ned i fireårsalderen, er danseinteressen stor i Hamar, og Slob forteller at det fremdeles er plass til nye dansere.

– Vi vil alltid ha flere med på dansen, smiler hun. 

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
DRIVERNE: Ekteparet Therese og Ruben Slob etablerte PS: Dance i 2013.
FOTO: KRISTIAN EINANG
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke