17. aug
Museumsnatt: Hanne Sveen Murbræck, Mette Larsen, Magnus Sempler Holte, Kari Fuglesang og May Lisbeth Sveen Øien er blant arrangørene for årets museumsnatt.foto: Henrik Langgård
 
50 poster på samme kveld
Onsdag 9. mai inviterer Norsk Jernbanemuseum, Domkirkeodden, Kirsten Flagstad Museum, Hamar Bryggeri, Kunstbanken, Migrasjonsmuseet og Atlungstad Brenneri til museumsnatt i Hamar og Stange.

Publisert: 10.apr.2018 21:58
Oppdatert: 10.apr.2018 22:22

I år inviteres det igjen til museumsnatt. Onsdag 9. mai vil det være 50 forskjellige poster fordelt på sju forskjellige steder. HA var på plass da programmet ble lagt fram for pressen tirsdag morgen.

– Dette er et variert program, der mye går samtidig, folk må velge selv hva de vil gå på, sier Magnus Sempler Holte. Han er formidlingsleder på Domkirkeodden.

– I år har vi lagt opp til at publikum kan få en samling på slutten, da det hele avsluttes med nattajazz i domkirkeruinene. Der vil Camilla Brandt, Frode Berntzen og Mats Lillehaug spille en times konsert ifra midnatt, sier han.

I tillegg til midnattskonserten kan publikum få oppleve blant annet draktustilling, omvisninger og erotiske folkeeventyr på Domkirkeodden. På Flagstadmuseet blir det blant annet konsert med Siri Kval Ødegaard og Tone Østli. På bryggeriet vil det bli muligheter for kåseri, bokkøl og bløtkake. Kunstbanken byr på blant annet kaninlåter og auksjon, Migrasjonsmuseet avholder en kveld i ville vesten. På Atlungstad vil det være foredrag om akevittproduksjon og smaksprøver mens Jernbanemuseet byr på quiz og musikkveld hele kvelden. Det vil gå veteranbusser med jevne mellomrom imellom museene.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke