18. aug
STJERNEROLLER: Kong Haakon spilles av Jesper Christensen, Arthur Hakalahti spiller den unge soldaten Fredrik Seeberg, Anders Baasmo Christiansen spiller kronprins Olav.
 
5.000 på venteliste
Strålende kritikker, Anders Baasmo Christiansen har tippet at filmen selger 750.000 billetter, og folket står allerede i kø for å se «Kongens Nei».

0
Publisert: 16.sep.2016 06:23
Oppdatert: 16.sep.2016 11:04

Sparebanken Hedmark er inne som sponsor av filmen, og har i den sammenheng tilbudt sine kunder gratisforestillinger i Hamar, Elverum og i Oslo. Salene er fylt opp, og fem tusen står på venteliste.

Etter seks minutter var fem saler i Hamar kino lørdag 17. september fylt opp. Til sammen 830 billetter var delt ut. Til forestillingene i Hamar står fire tusen på venteliste. Til visningen for kunder i Oslo var fantes det 206 billetter på Gimle, der står nå tusen navn på venteliste.

Aldersgrense 90

Anne Mette Retterås i Sparebanken Hedmark forteller til Hamar Arbeiderblad at nærmere tusen personer kommer til forestillingen i Terningen Arena i Elverum i dag, fredag 16. september. Forestillingen er gitt «aldersgrense» nitti år, og denne visningen er, som alle forstår, rigget for dem som faktisk opplevde krigen.

– Vi inviterte 485 og de er invitert med følge, så vi regner med nærmere tusen i salen, forteller Retterås.

Inn på «toget»

Til Hamar lørdag kommer Anders Baasmo Christiansen, regissør Erik Poppe og han som spiller den unge soldaten Seeberg, Arthur Hakalahti.

Fasaden på Hamar kino blir preget av en stor «duk» som gir veggen et bilde av toget som fraktet kongefamilien, regjering og stortingsmedlemmer fra Oslo til Hamar 9. april 1940. De som skal på visningen går på en måte inn på dette «toget». Foran Hamar kino blir det rigget til med blant annet veteranbilene som fraktet følget mellom Festiviteten og Sælid gård.

Rød løper

Førpremière er det også i Trysil midt på dagen lørdag, på kvelden i Elverum fredag kveld – og etter visningen i Hamar lørdag, så reiser promoteringsfølget videre til Bergen og visning tirsdag 20. september.

Fredag 23. september er det norgespremière, med rød løper og visning i Oslo Konserthus. Og ikke minst, en stor utendørsvisning i Borggården på Oscarsborg festning.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke