20. aug
 
5,4,3,2,1

Publisert: 04.apr.2012 07:11
Oppdatert: -
5 poeng: Svaret denne uka er en kjent og meget kjær visesanger, født 5. januar 1950. Han har mellomnavnene Johannes Falch.
4 poeng: Siden gjennombruddet 1979 er han blitt en av Norges mest populære visekunstnere og entertainere. Flere av visene hans er blitt klassikere som går igjen i norske visebøker, og han har mottatt en rekke priser for sine plateutgivelser.
3 poeng: Han ble født i Tromsø, men vokste opp i Bodø. Han platedebuterte i 1973, men jobbet som lærer, så inspektør og til slutt som rektor ved Bodø Musikkskole fram til 1980. Da bestemte han seg for å bli artist på heltid.
2 poeng: 1979 kom gjennombruddet med albumet Nordaførr. I 1981 fikk ukas svar sin første Spellemannpris for albumet Liv Laga. I årene 1983-84 hadde han stor suksess som varm og hyggelig barne-TV-onkel sammen med Labbetuss.
1 poeng: Sammen med kollegene Jan Eggum, Lillebjørn Nilsen og Øystein Sunde dannet han i 1988 gruppen Gitarkameratene. Ukas svar har skrevet teksten «Sommerfugl i vinterland».
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke