23. aug
Kameratgjeng.: Fra venstre Trond Olav Asperud, Stig Sæther og Morten Weme. Foto: Marit Amundsen
 
6.000 på Hamar ølfestival
Det kom 6.000 personer på årets ølfestival i Hamar. Tross færre besøkende, er omsetningen lik 2011.  

Publisert: 02.jun.2012 11:38
Oppdatert: -

- Det kalde været bidro nok til at vi fikk færre besøkende enn forventet, sier festivalsjef Ola Andersen.

- Vi er likevel veldig godt fornøyd med responsen, lørdag var det helt eventyrlig. Vi måtte faktisk stenge porten en stund  for å unngå lang køer og kaos i barområdet.

Hamar ølfestival hadde en omsetning på 1,3 millioner kroner i fjor og et overskudd på 207.000 kroner. Andersen tipper at årets overskudd er på cirka 100.000-150.000.

- Folk var fornøyd. Det er hyggelig. I 2013 feirer ølfestivalen 10 årsjubileum, sier Andersen.
 

Populært

Ølfestivalen er stedet der gutter og jenter i godt voksen alder smugtitter på hverandre og glemmer både alder og hverdag.
- Vi går hit for å se på menn før vi blir for gamle til å huske på hvorfor vi ser på dem, ler Ragnhild Røsset. Sammen med en anonym venninne sitter hun utenfor teltet i ettermiddagssola og koser seg med et glass vin. Mens gutta drakk øl. Mye og forskjellig øl.
- Før i dag spiste vi øl med gaffel, humrer Morten Weme. Samme med tre gode kamerater sitter han med en øl i hånda og smiler bredt når vi slår oss ned.
- Hva er det dere skravler om over en øl da gutter?
- Nei, vi kjenner hverandre så godt at det blir mest tull og tøys. Verdensproblemer bryr vi oss ikke noe om, men det hender vi tar noen lokale problemer opp. Men, vi er her for å drikke øl og skravle.

Gane for øl

- Vi har smakt på Red Sprite fra Jamaica, Newcastle brown ale og nå sitter vi her med et lyst Thailandsk øl. Alt øl smaker godt, mener to av karene, mens Weme hater øl han må spise med gaffel. Det vil si mørkt øl. Ellers synes de at snittalderen på festivalen er høy. Det er mange gubber med rød nese og ølmage her, flirer de. Men, de tre gutta tuller om det meste over en pils, så vi vet ikke helt om vi skal tro dem.
- Er målet å bli fulle?
- Nei, det er middelet, flirer Weme, som er den mest snakkesalig av de tre.

Lite fyll

Festivalsjef for fredagskvelden er Marianne Korst. Hun smiler. For selv om det er mye god mat i godt øl hadde hele 190 personer bestilt pølsemeny, som består av pølser, salat og potetsalat. Bandet After Eight skapte god stemning, og musikere står i kø for å spille på ølfestivalen, sier Korst. Lørdag er det ølskole med muligheter til å kjøpe et brett med 5 glass med 0,2 dl øl i. En av klubbens medlemmer holder foredrag om øl.

Festivalbyen

Ragnhild Røsset har flyttet tilbake til Hamar etter 35 år borte. Hun synes det er fantastisk at Hamar får til så mange og bra festivaler. Hamar har blitt en helt annen by enn da jeg bodde her. Slike festivaler er bra for miljøet i Hamar. Mange savnet den gamle Hamarpilsen, og det kan jo kanskje være en idé til neste års festival å begynne å ruge på den ideen.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke