19. aug
 
Sju dager i potet-båt på Mjøsa
Kunstnerne Anders Kjellesvik og Andreas Siquelands fartøy er kanskje ikke like elegant som Skibladner, men den snodige potetbåten «Poteten» har fått mange langs Mjøsa til å snu seg.

Publisert: 01.aug.2017 12:07
Oppdatert: 01.aug.2017 13:26

Er det et søppelberg som flyter på Mjøsa? Er det en oppblåst hval? Nei, det er en stor potet! For å være helt korrekt; det er en gammel motorbåt, bygde opp med lister og planker og innkapslet i en militærduk.

Mjøsa rundt i kunst

Kunstprosjektet «Poteten» startet seilasen ved Stange den 24. juli, og har siden da duppet borti nesten alle mjøsbyene.

– Vi seilte først til Minnesund, så opp rundt mot Kapp og til Gjøvik. Etter det ble det Lillehammer, Nes og Helgøya, før vi dro opp igjen til Brumunddal og ned til Hamar på søndag, sier Siqueland, som nå frakter «Poteten» videre til Lomsjøen i Søndre Land. Der vil kunstverket stå som en del av Kunstland 2017.

Ermittilværelse

Kunstnerne Anders Kjellesvik og Andreas Siqueland traff hverandre da de studerte i København. Sammen dannet de kunstnergruppen aiPotu. Ifølge dem er «Poteten» både en hyllest til jordbruket og en intern fortelling i sin egen kunstneriske utvikling.

– Folk har vært veldig nysgjerrige. Vi har vært på innsiden, innkapslet oss i en slags grotte, og levd i en ermittilstand. Vi har ikke mye utsyn, men har noen små hull vi kunne titte ut gjennom og så at folk sto på land eller kom med båter for å besøke oss. En gang kom det også et drone-fly for å hilse på, sier Siqueland.

– Det er ganske utfordrende på mange måter å bo og leve i skulpturen en hel uke. Vi lagde i stand noen senger der, og det føltes nok sikkert litt som å være på Kon-Tiki.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke