17. aug
KONSERT: Mark Knopfler kommer til Vikingskipet, og 7.500 billetter er allerede solgt. Dette bildet er tatt i under Norwegian Wood i Frognerbadet i Oslo i 2010. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
 
7.500 Knopfler- billetter
Publikumsrekorden for internasjonale konserter i Vikingskipet er 8.000 solgte Bocelli-billetter. Den rekorden ryker nå.

Publisert: 20.sep.2012 08:38
Oppdatert: -

Hamar
I går sendte arrangementssjefen i Hamar Olympiske Anlegg (HOA) Odd Steinar Pedersen ut en gladmelding: 7.500 billetter til konserten med Mark Knopfler 11. juni 2013 er solgt. Og: «Det går mange billetter hver dag, så det betyr at de som vil ha billett til konserten må skynde seg.»
Kun tusen billetter er nå tilgjengelig.
- I helga gikk det et par hundre billetter, og det selges jevnt og trutt, sier Odd Steinar Pedersen.
Det er kun tre uker siden det ble kjent at briten Mark Knopfler var klar for Vikingskipet. Likevel er snart alle billettene revet vekk.
- Vi har aldri opplevd å selge så mange billetter så raskt, sier Pedersen.

- 93-VM

HOA solgte 8.000 billetter til konserten med Andrea Bocelli i 2005.
- Den rekorden skal vi slå, sier Odd Steinar Pedersen.
Publikumsrekorden for Vikingskipet, uansett type arrangement, er noe mellom 12.000 og 13.000 tilskuere under VM på skøyter i 1993.
- Den gang var det mange ståplasser og man solgte billetter med begge hendene, ler Pedersen.
Arrangementssjefen har allerede stoppet annonseringen for Mark Knopfler-konserten i rikspressen, da han er rimelig trygg på at alle billettene til denne konserten selges.

Fem mill.!

Billettprisene for Mark Knopfler og hans band i Vikingskipet neste sommer er 580 og 680 kroner. Arrangøren tilbød flest av de dyreste billettene, og det var også de som ble solgt tidligst. De siste tusen billettene som nå tilbys er i den laveste prisklassen.
Hamar Olympiske Anlegg (HOA) har aldri gitt informasjon om hvor mye de betaler for artistene, og/eller hva de sitter igjen med etter at regnskapet er gjort opp. Likevel er det enkelt å fastslå, ut fra prisen på billettene og antall billetter solgt, at et salg av 7.500 billetter, og med arrangørens informasjon om at de fleste billettene var i den dyreste klassen, har gitt minimum 4,7 millioner kroner så langt. Selges rubb og stubb, så er summen minimum 5,3 millioner i billettsalg.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke