21. aug
Prøysenteater: «Den vesle bygda som glømte at det var jul» ble en av flere førjulsuksesser på Prøysenhuset, spilt av ensemblet Prøysens ablegøyer.
 
8.000 besøkende i desember
– I år har det virkelig løsnet, sier Hogne Moe. Nå er Prøysenhuset oppe i 8.000 besøkende bare i førjulstida.

Publisert: 15.des.2017 20:14
Oppdatert: 15.des.2017 20:21

På sju utendørs forestillinger har «Snekker Andersen og julenissen» solgt om lag 3.000 billetter. «Den vesle bygda som glemte at det var jul» har hatt plass til drøyt 200 i salen og vært fullsatt fra først til sist. Konserten med Ole Paus var utsolgt, og det samme er konserten med Knut Anders Sørum 22. desember.

«Med rå soul på totendialekt, lave skuldre og en strålende trio ligger alt til rette for en helaften på Prøysenhuset», heter det i programmet om konsertene med Knut Anders Sørum.

Da gjenstår bare tradisjonsforestillingen «Dra krakken bortåt laset», som ikke har plass til mer enn 36 besøkende hver gang, og som til gjengjeld har vært utsolgt i snart en måned. Til sammen er det seks ganger krakken skal dras bortåt glaset 22. og 23. desember.

– Det er helt vilt, sier Hogne Moe.

Tar det pent

For å forsøke å få plass på forestillingene, er det flere som har prøvd å kjøpe dagbilletter. Men er det fullt, så hjelper det ikke, sier Hogne Moe.

– Det har nok vært noen som har blitt litt snurt når de ikke har kommet inn. Men de fleste har tatt det pent.

– Vi skulle jo gjerne hatt rom for alle. Men det har vært klin umulig, sier Hogne Moe.

Liker formen

– Så hva er årsaken til den veldige pågangen på Prøysenhuset til jul i år?

– Jeg tror nok mange liker den formen for levende formidling vi har utviklet, sier Hogne Moe.

– Tv-sendingene fra Prøysenhuset har også vært med på å skape oppmerksomhet rundt det som skjer her.

– Dessuten har det vært noe for flere aldersgrupper, også med teaterforestillingene.

Tilbake neste år

Og de som har ringt og prøvd forgjeves å få billett til forestillingene i det siste, har fått beskjed om å ringe igjen neste år, sier kultursjef Asle Berteig. For det er allerede bestemt at det neste år skal bli gjensyn med både «Snekker Andersen og julenissen» og «Den vesle bygda som glemte at det var jul». For en slik suksess må gjentas.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke