19. aug
utespill: «Snekker Andersen og julenissen» ble spilt for nærmere 2600 tilskuere.
 
8.500 besøkende før jul hos Prøysen
– Dette er omtrent så mange som vi klarer å ta imot, sier Prøysenhusets daglige leder Marie Beate Rise.

Publisert: 18.des.2018 16:49
Oppdatert: 19.des.2018 07:34

Geir Vestad

Det nærmer seg siste dag på Prøysenhusets førjulsprogram. Til sammen har det vært rundt 8.500 besøkende fra førjulsprogrammet tok til, når en regner med både teaterforestillinger, konserter, barneprogram og julebord.

– Det er omtrent like mange vi hadde hatt håp om, konstaterer Marie Beate Rise. – Og det er enda flere enn i fjor.

Teater

Teaterforestillingene har vært de store publikumstrekkerne, sier kunstnerisk leder Hogne Moe.

Utendørsforestillingen «Snekker Andersen og Julenissen» har vært spilt seks ganger for fulle hus, som vil si nærmere 2600 besøkende.

Også innendørs-forestillingen «Julepresangen» har vært populær med 1.680 publikummere på til sammen åtte fulle hus,

Blant de få arrangementene som gjenstår, er de fire konsertene med Angelina Jordan torsdag og fredag, som også er så godt som utsolgt.

Det siste arrangementet, «Dra krakken bortåt glaset» i Prøysenstua, har bare plass til 36 personer pr. forestilling, men de seks forestillingene har til gjengjeld vært utsolgt lenge. For i ei travel førjulstid er dette en av de ganske spesielle mulighetene til å kjenne roen senke seg og la englene dale dit de vil.

Et av de få arrangementene som ikke har vært utsolgt, var konserten med Wolfgang Plagge.

– Det var tydelig at konkurransen var hard. Men den var så bra at vi nesten bør sette den opp igjen senere, sier Hogne Moe.

Nye oppsettinger

Ifølge Moe vil det også neste år bli en utendørsforstilling av typen «Snekker Andersen og Julenissen», pluss en innendørsforestilling.

– Publikum har tydelig signalisert at dette vil de ha. Men det vil bli nye opplegg og nye varianter både ute og inne, sier Hogne Moe.

Nye gode konserter ser han også fram til å tilby.

– Vi ser jo at det er veldig mange som arrangerer konserter i disse ukene. Men det er fint også for oss å kunne fortsette å tilby gode konserter.

Mange har spist

Serveringen i Café Julie har også vært populær, sier han, enten det har vært kaffe eller koldtbord med julemat og søte fristelser.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke