19. aug
AKTUELLE: Morten Harket vinker til publikum under a-ha-konsert i Oslo Spektrum. Bandet er igjen klare for Spektrum, også for Kongsberg Jazzfestival – og det finnes en mulighet for at Harket, Furholmen og Waaktaar-Savoy kommer til Hamar.Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 
a-ha til Stortorget?
a-ha har spilt for flere hundre tusen, solgt titalls millioner av plater – og bandet kan nå lande på Stortorget i Hamar.

Publisert: 31.jul.2017 17:52
Oppdatert: 01.aug.2017 06:44

– En av flere artister vi er våkne på, sier Espen Solheim Røhne i Venues om a-ha, i en ordknapp kommentar til Hamar Arbeiderblad.

Han er mannen som skaffet Sting. Han er mannen som skaffet Elton John. Han er mannen som henter en ny verdensartist til sommerkonsert i Hamar.

Noe mer enn en kort kommentar er det ikke mulig å skvise ut av Røhne på nåværende tidspunkt. Men det som er helt klart er at a-ha rigger for en skikkelig rundtur i 2018, flere steder er plottet inn på megabandets kalender, både i Tyskland og i England – men også i Norge.

Med Hamar-øyne er det spesielt interessant å se at Kongsberg har klart å sikre seg en kontrakt – og her handler det om en torgkonsert lik det Hamar tilbyr.

Kirketorget var stedet Toto gjorde sin konsert i juli, og det er her a-ha skal spille under Kongsberg Jazzfestival 6. juli 2018.

Hjem til Kongsberg

kongsbergjazz.no skriver på sin hjemmeside om a-ha, i forbindelse med konserten 6. juli 2018:

«a-has forrige verdensturné i 2015/2016 ble sett av mer enn 500.000 mennesker. Sommeren 2018 legger bandet ut på nok en verdensturné, etter å ha gjennomført MTV Unplugged-turneen vinteren 2018. Sommerturneen vil kun inneholde 3–4 konserter i Norge og Kongsberg Jazzfestival er først ute med konsert 6. juli. Det er første gang a-ha opptrer på Jazzfestival, og bandet har ikke gjestet Buskerud siden fire utsolgte konserter i Drammenshallen under sin første verdensturné i 1987. Med Kongsberg-fødte Morten Harket i spissen, kommer a-ha nå til Kongsberg for en eksklusiv opptreden på Kirketorget!»

Akustisk

Det handler nå, som i forrige runde, om akustiske konserter – og i en pressemelding tidligere i år uttalte Morten Harket:

– Bandet kommer endelig sammen for å gjøre akustiske innspillinger av et stort utvalg av våre låter. Akkurat nå er det en økende entusiasme for dette i gruppen. Vi hadde fantastiske øyeblikk med fansen gjennom vår forrige turné, og som et fjerde medlem av bandet hadde dere stor innflytelse på vår forpliktelse til dette. Vi ser virkelig fram til dette.»

Om de kommer til Hamar gjenstår å se, men muligheten er uten tvil til stede.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke