18. aug
KOMIKK: Anders Kippersund (Konrad) bærer Trine Nyhys Lørum (Ada) bivånet av Jon Arne Anseth (Orlando).foto: Jonas Jeremiassen Tomter
 
Å er det dekk driv mæ?
Turnékompaniets tolkning av Shakespeares «As you like it» er en ganske ellevill affære.

Publisert: 26.jun.2015 22:23
Oppdatert: 26.jun.2015 22:28

Fredag kveld var det duket for premiere på sommerens friluftsteater på Atlungstad Brenneri.

Med en på forhånd utsolgt forstilling, og med et aldeles praktfull sommervær, kunne ikke Turnékompaniet fått en bedre start.

Ført i Inga Live Kippersunds penn er Shakespeares «As you like it» blitt til «Å er det dekk driv mæ?»

Situasjonskomikk

Her det ikke bare tittelen som er omskrevet. Karakterene taler, på flere måter, et fargerikt språk. Her høres både svensk, østlandsdialekt, hedmarking og eks-kokken har sjølsagt fransk aksent.

Kontrastene i språket forsterker situasjonskomikken, og stykket er stappet med nettopp det; situasjonskomikk.

Handlingen

Denne romantiske komedien ble opprinnelig skrevet av William Shakespeare for uendelig lenge siden.

Oliver (Yngve Sørli) vil bli kvitt sin yngre bror Orlando (John Arne Arnseth). Orlando er siste hinder for at Oliver skal bli enearving etter faren. Derfor utfordrer han broderen til å møte den nye hertugens sterkeste bryter til mannjevning, i håp om at han skal bli drept.

Men skuffelsen er stor da Orlando vinner. Det hele ender med at Orlando må flykte til skogs sammen med sin tjener. Men han er ikke den eneste som gjør opprør og flykter. Det gjør også hertugens niese Rosalind (Johanne Margrethe Kippersund Nesdal).

Hun er forelsket i Orlando og flykter sammen med niesen Celina (Sarah Jaggi).

Shakespeares godseierne og herskapelige er i Atlungstad-versjonen blitt storbønder og gardsfolk.

Persongalleriet er ytterst fargerikt, trøorgelet genialt. Terrenget foran det gamle Atlungstad Brenneri fungerer utmerket som scene for et friluftsteater, og de tolv skuespillerne utnytter hele scenen på alle plan.

Bra billettsalg

– Vi har solgt en tredjedel av billettene til alle forestillingene, og det er vi veldig godt fornøyd med, fastslår Jonas Kippersund.

«Å er det dekk driv mæ» kjører forestillinger på Atlungstad Brenneri i kveld, lørdag og søndag, samt fra og med tirsdag og ut neste uke.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke