22. aug
Ådalsbruk Musikkforening i aksjon i NM. FOTO: Lasse Mostad
 
Ådalsbruk beholder plassen
Ådalsbruk Musikkforening fikk 7. plass i 1. divisjon i NM for janitsjar i Trondheim.

Publisert: 01.apr.2017 22:48
Oppdatert: 02.apr.2017 12:07

– Hurra! Vi beholder plassen med god margin. Vi er så glade!

Det sier Elin Pettersen etter at det lørdagskveld ble klart at Bruksmusikken hadde endt på 7. plass i sitt første år i 1. divisjon.

Korpset gjorde sin konsert fredagkveld, men måtte vente helt til lørdagkveld før de fikk resultatet. Da kunne de til gjengjeld slippe jubelen løs. Korpset fikk hele 91 poeng for sin innsats.

På forhånd kunne de glede seg å være blant de 23 beste janitsjarkorpsene i landet, 10 i elite divisjon og 13 i 1. divisjon. Nå kan korpset konstatere at de er blant de 20 beste i landet.

Andre Hedmarkskorps

I tillegg til Ådalsbruk Musikkforening i 1. divisjon,  var det flere hedmarkskorps i aktivitet i lavere divisjoner i helgen, og mange med bra resultater.

I 3. divisjon nådde prosjektkorpset MMXIX helt til 2. plass under sin dirigent Torbjørn Lunde,  og rykker dermed opp til neste år. Ringsaker Janitsjar spiller i 3.divisjon, og kom på 11. plass denne gangen.

I 6. divisjon endte Hamar musikkorps på 7. plass med Erik Aune som dirigent. Korpset rykket opp i 6.divisjon i fjor.

- Vi er fornøyde med å beholde plassen i divisjonen og gleder oss til å jobbe videre med dette, sier leder Terje Holter.

- Nå retter vi fokus mot marsj-sesongen og sommerkonsert i juni, sier han.

Årets norgesmester NM janitsjar ble Lillestrøm Musikkorps.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke