5. des
Fikk pris: Turid Øversveen fra Hamar. FOTO: SCANPIX
 
Aamot-statuetten til Turid Øversveen og Karin Julsrud
Turid Øversveen og Karin Julsrud mottok mandag kveld Aamot-statuetten for sin gründervirksomhet i kombinasjon med produsent- og regissørroller i norsk film.

Publisert: 17.sep.2012 22.50
Oppdatert: -

Prisene ble delt ut under Film & Kinos landsmøte i Oslo. I begrunnelsen for tildelingen heter det at gode produsenter alltid har et klart mål for øye, og at de ser kvaliteten og de unike egenskapene i de regissørene de samarbeider med. Og at gode produsenter er kreative som ledere og samarbeidspartnere.
- De har vært med å bygge opp et selskap som hadde en klar ambisjon om å utvikle et langvarig fellesskap mellom produsenter og regissører, og derfor er også to regissører partnere i selskapet. De er del av et spillefilmkompani som etter nesten 15 år har laget en imponerende liste av norske kvalitetsfilmer, som både har gledet og uroet et stort norsk publikum på kino, skriver Aamot-komiteen om årets prisvinnere.
Aamot-statuetten er Film & Kinos ærespris. Den deles ut til personer som har gjort en fremragende innsats i eller for norsk film eller filmproduksjon. Statuetten er laget av skulptør Arne N. Vigeland. (©NTB)
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke