26. aug
Høytlesning: Linneá Myhre leser opp fra sin egen bok «Evig søndag» fra et avsnitt som beskrev hennes egne følelser når hun med misnøye så på seg selv i speilet med en ny kjole.
 
Åpen og dønn ærlig
Interessen var stor da internettkjendisene Linneá Myhre og Gunhild Dahlberg tok en prat med stangeungdommen.

Publisert: 18.jan.2013 09:08
Oppdatert: -

Til tross for sin unge alder har Linneá Myhre (22) vært igjennom et mangeårig mareritt med depresjoner og spiseforstyrrelser, og torsdag fikk stangeungdommen høre om hennes erfaringer.

Sinnablogger

Linneá Myhre er kanskje mest kjent som hele Norges sinnablogger, og etter at bloggen «Alt du vet er feil» plutselig eksploderte i antall besøkende ble hun rikskjendis over natta. I etterkant har hun vært veldig åpen rundt sine egne depresjoner og spiseforstyrrelser, og torsdag kveld fortalte hun sin historie foran rundt 60 ungdommer i Stange bibliotek.
- Jeg har sagt til mine nærmeste at de ikke kan si hvor bra jeg ser ut, for det er egentlig det verste noen kan si til meg. I mitt hode er det å se bra ut synonymt med å være tykk eller at jeg har lagt på meg, fortalte Linneá Myhre. Hun beskriver seg selv som en svært innesluttet person, og at hun ikke er spesielt begeistret for å møte nye mennesker, men er samtidig veldig åpen om sine egne problemer. Ved siden av Linneá Myhre satt Gunnhild Dahlberg som var kveldens andre gjest. Hun har vært ansatt i NRK P3 siden 1996, og har i løpet av de siste årene både skrevet bok, og etablert bloggen «GalleriGunhild». Sammen med ungdommene diskuterte de atferd og holdninger på Facebook og Twitter.

fornøyde ungdommer

Etter praten fortalte ungdommene at de får stort utbytte av «Ansikt til ansikt».
- Jeg har vært med alle fire gangene det har blitt arrangert, og jeg syntes at det er et kjempeopplegg, sier Torbjørn Bakke (14). Celine Marie Bergum (15) og Emma Haugseth Dale (15) var med for tredje gang, og de føler at de får stort utbytte av ungdomsarrangementet.
- Jeg føler egentlig at jeg fikk bekreftet en del, for jeg har vært borti mennesker som har slitt med mange av de samme problemene, og det var godt å høre at det finnes måter man kan hanskes med problemene, sier Emma Haugseth Dale. Celine Marie Bergum syntes det var interessant å høre på noen som snakket så åpenhjertig om sine egne problemer.
- Jeg hadde forestilt meg at hun skulle være helt annerledes, så jeg ble overrasket over hvor kald hun faktisk er når hun prater. Jeg er egentlig vant med at når folk snakker om sånne ting så søker de etter sympati og oppmerksomhet, men Linneá virket veldig oppriktig og alvorlig rundt temaet, sier hun. Alle tre var enige om at dette ikke måtte bli siste gangen «Ansikt til ansikt» arrangeres.
- Vi gleder oss allerede til neste gang, konkluderte de.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke