23. aug
Langt Arbeid: Knut Wold på kjøkkenet i den tidligere låvebygningen.
 
Åpner dørene i romjula
Sørum gård i Stange regnes som et av de mest spesielle byggene som arkitekten Are Vesterlid tegnet. Nå har det kommet bok om arkitektprosjektet. Og i romjula er det skulpturutstilling.

Publisert: 22.des.2016 17:41
Oppdatert: 22.des.2016 17:57

– Det er jo et sært og rart prosjekt, sier Knut Wold, som eier, bor og arbeider på Sørum gård. I 17 år arbeidet han sammen med Are Vesterlid med ombyggingen av anlegget, som nå regnes som et av Vesterlids hovedverk.

– Vi tenkte nok ikke at det skulle bli så omfattende, sier han. – Men det ene tok det andre ...

Og samarbeidet fortsatte de helt til det siste. Da Are Vesterlid døde i august 2013, 92 år gammel, var det bare to dager siden han hadde vært på sin siste befaring på Sørum.

Bokutgivelse

Nå har det kommet bok om Are Vesterlids arbeid på Sørum gård. Det er blitt ei bok på over 300 sider, som blant annet rommer samtlige av Vesterlids tegninger knyttet til gården.

Det er forlaget Pax som har utgiveransvaret for boka. Den er nummer 15 i en serie med arkitektstudier, som er forskingsprosjekter som folk fra arkitekthøgskolen står bak. I samme serie er tidligere utgitt ei bok om Villa Engen, som Vesterlid tegnet i Moelv.

Bokutgivelsen innebærer også at Sørum gård også er blitt et sted som stadig besøkes av arkitektstudenter.

Med tekst på engelsk er den også en internasjonal utgivelse, og Knut Wold har konstatert at det også kommer arkitekt-interesserte fra andre land på besøk til Sørum.

Utstilling

Tredje juledag åpner Knut Wold dørene til både bokpresentasjon og til å bli bedre kjent med Sørum gård. Samtidig åpner han utstilling av egne skulpturer, både innendørs og ute. I 23 år har han jobbet med skulpturer i Larvik. En del av disse har han nå fått fraktet til Sørum, der de skal inngå i en skulpturpark på området.

– Flyttingen er et stort arbeid som jeg må gjøre over tid, sier han. Men etter hvert vil skulpturparken vokse fram.

Utstillingen, inkludert omvisning, vil i denne omgang være åpen i tre dager.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke