23. aug
TIL Hamar: Øystein Greni er klar for Greers med sitt nye band.
 
Åpner et nytt kapittel - på Gregers
– Noe nytt liv er det nok ikke, men et nytt kapittel er det nok. Og et veldig spennende et, sier Øystein Greni.

Publisert: 22.sep.2017 17:48
Oppdatert: 22.sep.2017 17:55

Lørdag kommer den tidligere frontfiguren i Bigbang til Gregers i Hamar med sitt nye band og stoff fra sin første soloplate «Pop Noir». I 2014 spilte Bigbang siste gang i Hamar, den gangen på Hamar Music Festival. Og Hamar var en by som Greni og co. hadde et godt forhold til; det var her Big Bang i sin tid gjorde sin første konsert utenfor Oslo.

– Det var et svært våkent musikkmiljø i Hamar, sier han. Og nå kommer han tilbake med nytt band, som han selv betegner «vilt bra».

Mye motstand

– Jeg hadde mye motstand i meg mot å skulle runde av med Bigbang, sier han.

– Og det kan godt hende det kommer til å bli en ny Bigbang-plate igjen en eller annen gang. Men etter 20 år er det sunt med en pause.

– Det er klart det er skummelt. Men jeg merker at jeg koser meg veldig ute på klubbturné nå. Det kan bli et litt annet publikum enn det som Bigbang hadde. Men vi pleier å putte inn et par Bigbang-klassikere, selv om vi gjør dem på en ny måte.

– Det aller viktigste, er at jeg elsker det. Jeg elsker materialet, og elsker å stå på scenen med det. Og jeg tror det gir en utstråling som publikum også responderer på.

Selv føler Øystein Greni det som han med den nye satsingen åpner opp for andre rom, og med helt blant ark.

– Bigbang var blitt som et eget dyr, som jeg har respekt for. Men nå føler jeg at jeg har muligheten til å gjøre hva som helst.

– For eksempel har jeg alltid tenkt på meg selv som en dårlig vokalist. Men nå synes jeg faktisk det er blitt ganske bra. I en alder av 42 år synes jeg faktisk at jeg synger ganske fint. Det er noen slike mekanismer som gjør seg gjeldende.

Skatemiljø

Nå har han begynt å skate igjen også. I 1991 ble han europamester i skating, året før Bigbang ble startet.

– I en periode hadde jeg masse kompiser i Hamars aktive skatemiljø, sier han. En av dem var Matias Faldbakken. Så ble Greni skadet i kneet og ble rockemusiker i stedet. Men nå har han vendt tilbake til skatingen. Nylig ble 42-åringen nr. 2 i NM. selv om det ikke er hovedaktiviteten akkurat nå.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke