24. aug
JULEKVELDSMIDDAG: Erik Jacobsen, Anne Dobloug og Odd Kåre Brendemoen vil åpne for middag på julevelden. FOTO: Trude Ånnevik
 
Åpner for julemiddag
Anne Dobloug stiller som vertinne og Odd Kåre Brendemoen står over grytene når de lager julekveld i Kirkebakken på julaften.

Publisert: 09.nov.2018 15:52
Oppdatert: 09.nov.2018 15:58

Det er Anne Dobloug som har tatt initiativ til å lage et tilbud på selveste juleaften.

– Jeg fikk en telefon med spørsmål om det var noe sted i Hamar en kunne gå ut og spise et godt måltid mat på juleaften. Jeg fortalte om tilbudet på Gregers, men det var ikke det de ønsket, sier Anne Dobloug, leder for Hamar sentrum.

Hun roser initiativet med julemiddag på Gregers, men understreker at dette tilbudet er noe annet:

– Vi ser at det er flere som flytter, det er ikke alle som har storfamilien rundt seg, og det er mange enslige. Men det kan også være mange små familier, par som vil gjøre noe annet på julekvelden, sier Anne Dobloug, som fort så at Hamar ikke har noe slikt tilbud.

Hun kontaktet eieren av Stortorvet Gjestgiveri, Erik Jacobsen, som igjen snakka med kokken sin, Odd Kåre Brendemoen, som igjen tok en prat med samboeren sin.

Ikke vond å se

– Jeg er generelt ikke vond å be, og som kokk har jeg den filosofien at når folk vil ha mat, så skal jeg lage mat, sier Odd Kåre Brendemoen.

Dermed blir det et tilbud om å kunne gå på restaurant på julekvelden. Anne Dobloug ser for seg at folk kan møtes før middag, spise ribbe med tilbehør, før de avslutter i vinbaren med kaffe og julesanger.

– Og så må vi lese juleevangeliet, det er jeg vant med hjemmefra, sier Anne Dobloug som også tar imot påmeldinger.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke