24. aug
KLART: Det er igjen klart for Hamarama, og åpningsfilm for filmfestivalen er filmen «Hoggeren». Her er han som spiller hovedrollen, Anders Baasmo Christiansen, sammen med onkel Bjarne.
 
Hogger-Anders åpner Hamarama
Det er igjen klart for Hamarama, filmfestivalen med det stiligste navnet. Åpningsfilm 22. mars blir «Hoggeren» med Anders Baasmo Christiansen i hovedrollen.

Publisert: 10.feb.2017 20:37
Oppdatert: 10.feb.2017 20:47

– Både regissør Jorunn Myklebust Syversen og Anders kommer, sier en svært fornøyd kinosjef Espen Jørgensen.

Han arrangerer Hamarama for femte gang. Første Hamarama trakk seks–sju hundre, mens fjorårets er den største suksessen så langt med 2000 besøkende. Førti filmer skal vises over fem dager.

Begeistret

«Hoggeren» med Anders Baasmo Christiansen vises tre ganger. Den første gangen, som åpningsfilm, vises filmen i Sal 2–og de 140 som bestiller billett får også anledning til å delta på en mottakelse etter filmen.

Espen Jørgensen har selv sett «Hoggeren». Han er svært begeistret:

– En bygutt (Anders) arver et småbruk. Han reiser dit for å prøve å finne ut av det, forteller Espen Jørgensen.

– Filmen har noen helt fantastiske scener, dialoger, mellom Anders og «Onkel Bjarne».

Kinosjefen forteller at regissøren, Jorunn Myklebust Syversen, reiste til Hallingdal for å forberede filmen. Hun er selv fra området, hun tok kontakt med sin egen familie, traff onkel, tante og fetter–og hun fant ut at alle disse passet utmerket i filmen.

Slår sprekker

Om filmen sier presentasjonen: «Med en følelse av å ha mistet alt som betyr noe, vender han tilbake til hjembygda og flytter inn i småbruket han har arvet etter sine foreldre. Med øks og nevekraft fordriver han dagen med å hogge trær i skogen sin, men han er ingen skogsarbeider.»

Og: «Idyllen slår raskt sprekker når han møter sine slektninger.»

Anders Baasmo Christiansen har tidligere uttalt at han likte prosjektet fra første gang han leste manuset–og på spørsmål om han likte selve jobben, så svarte han:

– Jeg elsket det.

«Hoggeren» var opprinnelig tenkt som en kortfilm, en novellefilm, men ble etter hvert til en spillefilm for kino. Det ble vist klipp under NFIs presentasjon av vårprogrammet for pressen, og de som var til stede ga klart uttrykk for at de likte hva de så.

Premiere er satt til 7. april.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke