20. aug
Samarbeid med anjazz: Øverst til venstre: Kulturhusleder Terje Gloppen og kultursjef Morten Midtlien. Nederst fra venstre: AnJazz-leder Anja Katrine Tomter, AnJazz-produsent Marianne Pia Bjørgan.Foto: Anders Grobstok Dalen
 
- Vi har snudd litt på måten å tenke på
– Vi har snudd litt måten å tenke på, sier kultursjef Morten Midtlien. I år har kommunen øremerket en halv million kroner for å løfte kulturlivet i byen.

Publisert: 11.mar.2016 06:49
Oppdatert: 11.mar.2016 07:02

I januar kunne Morten Midtlien, kultursjef i Hamar kommune, smile bredt i det han avslørte at Sting kom til Stortorget i august. Bak signeringen lå et samarbeid mellom kommunene Hamar og Stange, Festspillene i Elverum, Hamar Olympiske Anlegg og bookingbyrået Venues. På onsdag var det nok en stor artist, Ane Brun, som kommunen hadde hjulpet dra i land.

– Uforløst potensial

– Vi har snudd litt måten å tenke på, sier Midtlien.

Hamar kommune bevilget i desember 200.000 kroner til AnJazz. Festivalen har også mottatt 250.000 kroner fra kulturrådet og 100.000 kroner fra fylkesrådet, men måtte allikevel banke på kommunedøra for å matche markedsprisen til Ane Brun.

– Sånn programmering som dette her mener jeg er kjempeviktig, også for kulturhuset. Det handler om å strekke ut en hånd. Hvis vi klarer å slå noen hoder sammen innimellom, og gjøre noen prosjekter sammen, så kan vi nå segmenter vi normalt sett ikke får til alene. Hvis vi klarer å gripe fatt i de tingene tror jeg vi klarer å få til mye i regionen her, sier Midtlien.

En halv million i potten

– Budsjettpotten det dreier seg om er pluss minus en halv million, som er avsatt til at vi skal få til prosjekter som julegrantenning, aktiviteter på torg, sentrumsutvikling, prosjektet à la dette her og utvikle nye konsept. Potten er ikke så veldig stor, men det er det som er hele poenget med å samarbeide, sier Midtlien.

At Sting-prosjektet gikk i pluss betyr at potten ikke har minket, og Midtlien forteller at kommunen også vil bidra på flere arrangementer i løpet av 2016.

– Når det dukker opp ting som Sommeråpent med Skibladner, da må vi på det kulturelle segmentet også klare å hive oss litt rundt og produsere ting. Det her handler også om å satse på riktig hest, der man har omsetningsbasert virksomhet. Og der det ikke er omsetningsbasert virksomhet har man kalkulert hva man skal bruke på disse prosjektene.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke