24. aug
LEDER: Dag Henning Andersen skal styre Erik Jacobsens nye restaurant i Hamar, i samme bygg som vinbaren «Brødrene Jacobsen». Foto: Remi Laakso
 
Åpner ny restaurant
Dag Henning Andersen bekrefter at Erik Jacobsen åpner en ny restaurant i Kirkebakken. Målet er å servere de første gjestene 1. desember.

Publisert: 03.nov.2015 06:20
Oppdatert: 03.nov.2015 06:34

Dag Henning Andersen, som er kjent for sin solide styrmannsjobb i den tidligere restauranten Pepperkværna, er i dag leder for vinbaren «Brødrene Jacobsen» og selskapslokalene «Schwenckes vinkjeller».

Til den nye restauranten har han med seg to rutinerte karer på kjøkkenet, Øivind Pettersen og Odd Kåre Brendemoen.

– Det skal bli en varm restaurant; med sju bord, med plass til cirka førti gjester. Det blir som en «mormors spisestue», sier Dag Henning Andersen.

Franskinspirert

Hamars restauranttilbud utvides. Igjen. Jacobsens restaurant åpnes i krysset Kirkegata/Grønnegata, bare noen få skritt unna Stortorget.

– Hva slags restaurant kan vi forvente oss? Hva skal dere servere?

– Øivind og jeg er begge godt voksne, vi gikk i læra på 70-tallet – og da gjaldt det klassiske franske kjøkken, sier Dag Henning Andersen.

Og:

– Vi er ikke så opptatt av «kortreist» og andre trender – men vi er opptatt av gode råvarer.

– Snakker vi dyrt og eksklusivt?

– Nei, nei, det blir priser på samme nivå som andre gode spisesteder i Hamar.

Kombinasjon

Dag Henning Andersen har et meget sterkt restaurantnavn i Hamar, og mange har ventet på at han igjen skulle invitere til hvite duker. I sin jobb for Erik Jacobsen har han styrt vinbaren «Brødrene Jacobsen» og selskapslokalene «Schwenckes vinkjeller» – men det har også vært gateprat om en ny restaurant. Nå er det bare uker til serveringsstedet er en realitet.

Restaurantsjefen ser for seg å drive den nye restauranten i nærkontakt med både vinbaren «Brødrene Jacobsen» og «Schwenckes vinkjeller».

- Gjestene kan få servert en aperitiff i vinbaren, eller gå ned dit for et glass vi etter måltidet. Og ønsker man et selskap for tjue personer eller flere, så kan man få tilbud om å bruke «Schwenckes vinkjeller».

Den nye restauranten har ikke fått noe navn. Andersen sier han venter på navnet fra eieren, Erik Jacobsen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke